avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate ong

Am un ong ptr copii cu dizabilitati. Pe langa baietelul meu mai am inscris un baietel.
1) ptr a putea deconta banii stransi din formulare ce putem deconta in afara de tarapie?
2) pe factura trebuie trecute datele asociatiei?
3) avem 1 cont al asociatiei 1 cont al baietelului meu si 1 cont al baiatului inscris.10 % din banii stransi se vor duce asociatiei.cum procedam?
4)contractul ( intre ong sicu parintii baietelului inscris ) il facem la notar?
5) avem un contract se comodat( o parte din cheltuielile ptr utilitati ale sediului unde este asociatia se vor deconta pe asociatie) cum procedam?
6)fiind ong putem deconta telefon mobil sau ranleta ...laptop si ce altceva mai putem deconta?
multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:51, 30 Septembrie 2019
Daca optati sa faceti contract de donatie cu sarcina in numerar cu o valoare de pana la 25.000 de lei catre unul dintre parinti, in el treceti clar ceea ceva putea sa deconteze, banii ii dati parintelui si actele si le va obtine parintele doar pe numele lui.
Ceea ce va putea deconta trebuie sa fie legat de situatia si actele de la dosarul cu care vi se prezinta la solicitarea ajutorului. Comitetul director hotaraste.
Contract de donatie cu sarcina: prin apecificul acestui tip de donatii, donatorul impune donatarului o obligatie determinata numita sarcina. Neexecutarea ei atrage dupa sine revocarea contractului de donatie. Acest act se incheie in mod obligatoriu in forma autentica la notar.
Deci banii stransi in cele doua conturi ii puteti dona prin decizie a comitetului director catre cele doua cazuri, adica catre parintii respectivi, reprezentati legali ai copiilor cu numele......
Puteti deduce cheltuielile cu intretinerea in chitanta lunara pentru camera unde aveti sediul asociatiei in proportie de cat reprezinta camera din tot apartamentul. Cheltuieli cu utilitatile, telefonie, internet nu decat daca aveti direct contract cu furnizorul pe ong.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cheltui bani stransi in contul unui ong predescumugurel predescumugurel Am un baietel de 7 ani care are diagnosticul tetrapareza spastica si epilepsie simptomatica ,motiv petru care anul acesta am infintat un ong. Statutul ong este ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala prin care o asociatie pentru plata contabil arov arov Buna ziua! Care este baza legala prin care o asociatie pentru gradinita poate cere bani parintilor pentru plata salariului contabilei si plata sumei pentru ... (vezi toată discuția)
Plăti pentru membrii asociatiei Florea_Irina Florea_Irina Buna ziua. In anul 2022 am infiintat o asociatie, se numeste IMPREUNA PENTRU RALUCA. In contul asociatiei au fost virate sume din completarea formularelor ... (vezi toată discuția)