avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Profesie dorită
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Profesie dorită

Pentru cei care lucrati in domeniu, va rog. Sunt un tanar ce tocmai a luat bacalaureatul cu nota 9.20 ( am invatat doar o luna pentru bac ) si as avea nevoie de sfatul dumneavoastra.
Mi se pare ideala ideea de a fi notar public, insa am inteles ca se ajunge foarte greu la calitatea de notar public stabil, autonom. O a doua optiune favorabila pentru mine este cea de judecator, motivele sunt usor intuitive pentru dumneavoastra.
Intrebarile mele sunt:
1. Care sunt sansele reale sa devin notar public fara a investi sume colosale?
2. Cum trebuie sa imi organizez timpul pentru a invata astfel incat sa trec examenul INM?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:17, 7 Septembrie 2019
Buna ziua,
Primul pas este sa absolviti Facultatea de Drept.
Apoi dupa absolvirea facultatii de Drept, pentru a deveni judecator, trebuie sa dati admitere la INM.
Pentru a deveni notar, trebuie sa luati examenul de admitere ca stagiar la Camera Notarilor Publici din judetul unde doriti sa profesati; dupa 2 ani de stagiatura, veti da apoi examenul de definitivat. Dupa examenul de definitivat, veti putea deveni ”notar public stabil, autonom” .
Simpla împrejurare că ați luat 9,20 la bacalaureat nu vă garantează nimic!
Eu am luat 9,86 la Bac și tot n-am ajuns notar deși acesta a fost și mobilul meu când am dat la drept, este o castă închisă, sau cel puțin era atunci, acum am înțeles că s-au mai schimbat lucrurile!
Dați la drept și vă alegeți traiectoria ulterior!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce specializari juridice se pot exercita dupa facultate marciuc marciuc dupa absolvire ce poti deveni ca apoi sa dai la inm dupa 5 ani?pt examen de notari trebuie sa dai dupa 5 ani ?inafara de avocat ce mai poti fi?stagiatura se ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa stie un absolvent de liceu care doreste sa devina jurist Ovidiu Ionescu Ovidiu Ionescu Buna ziua, Sunt dirigintele unor elevi care sunt interesati sa urmeze facultatea de drept. Totusi ei nu sunt bine informati despre ce ar urma dupa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa devin avocat adrianctn adrianctn Buna ziua, Doresc sa imbratisez profesia de avocat si va rog sa imi explicati pasii necesari ce trebuie urmati pentru a deveni avocat. In urma ... (vezi toată discuția)