Pentru cei care lucrati in domeniu, va rog. Sunt un tanar ce tocmai a luat bacalaureatul cu nota 9.20 ( am invatat doar o luna pentru bac ) si as avea nevoie de sfatul dumneavoastra.
Mi se pare ideala ideea de a fi notar public, insa am inteles ca se ajunge foarte greu la calitatea de notar public stabil, autonom. O a doua optiune favorabila pentru mine este cea de judecator, motivele sunt usor intuitive pentru dumneavoastra.
Intrebarile mele sunt:
1. Care sunt sansele reale sa devin notar public fara a investi sume colosale?
2. Cum trebuie sa imi organizez timpul pentru a invata astfel incat sa trec examenul INM?
Buna ziua,
Primul pas este sa absolviti Facultatea de Drept.
Apoi dupa absolvirea facultatii de Drept, pentru a deveni judecator, trebuie sa dati admitere la INM.
Pentru a deveni notar, trebuie sa luati examenul de admitere ca stagiar la Camera Notarilor Publici din judetul unde doriti sa profesati; dupa 2 ani de stagiatura, veti da apoi examenul de definitivat. Dupa examenul de definitivat, veti putea deveni ”notar public stabil, autonom” .
Simpla împrejurare că ați luat 9,20 la bacalaureat nu vă garantează nimic!
Eu am luat 9,86 la Bac și tot n-am ajuns notar deși acesta a fost și mobilul meu când am dat la drept, este o castă închisă, sau cel puțin era atunci, acum am înțeles că s-au mai schimbat lucrurile!
Dați la drept și vă alegeți traiectoria ulterior!