Buna ziua.
In urma decesului tatalui meu, eu, mama si cele si cele doua surori ale mele suntem mostenitoarele unei masini (dupa efectuarea masei succesorale) . Am cazut la intelegere sa pot folosi eu masina, insa problema este ca polița de asigurare ar trb reînnoita si nu stiu pe ce nume se va face polita, avand in vedere ca suntem 4 mostenitori. Menționez ca talonul masinii apare proprietar tatăl meu.
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
Cu certificatul de mostenitor, mergeti la politie si schimbati talonul pe numele unuia dintre mostenitori.
Apoi veti putea plati polita de asigurare. Corect este sa o platiti dvs. pentru ca dvs. folositi masina.
De asemeni si talonul ar trebui sa il treceti pe numele dvs. Dar, corect si legal este sa-i despagubiti pe ceilalti co-mostenitori cu cota parte din valoarea masinii, avand in vedere ca o veti folosi exclusiv dvs.
Daca nu sunteti de acord, o vindeti si impartiti banii in cotele cuprinse in certificatul de mostenitor.
Rca pe alt nume
Vlad-P
Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila.
Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)