avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire autoturism

Buna ziua !
In iulie 2014 tatal meu a decedat, lasand in urma (si) un autoturism din 2007, Mama mea nu are carnet de conducere. Eu, care sunt celalalt mostenitor al tatalui, folosesc masina zi de zi, talonul fiind inca pe numele tatalui meu.
Ce acte mi-ar trebui pentru a putea iesi cu masina din tara ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:02, 24 Februarie 2016
Mugur69 a scris:
Ce acte mi-ar trebui pentru a putea iesi cu masina din tara ?

Daca aveti asigurare, niciun alt act. Dar practic, nu aveti asigurare, situatie in care pentru a face asigurarea trebuie sa treceti masina pe numele unui mostenitor si deci trebuie dezbatuta succesiunea si facuta transcrierea dreptului de proprietate (mai bine luati avionul, este si mai ieftin). Sau ...incercati sa faceti asigurare pe numele mamei, care este totodata si coproprietar al masinii.
Din 2014 ati mai facut asigurare ..asa ca stiti ce sa faceti :)
Succesiunea va trebui dezbatuta oricum - dupa trecerea a 2 ani de la deces veti plati si impozit catre stat, nu doar taxe - pt ca si la vanzarea autoturismului veti intmpina probleme daca actele nu sunt in regula.
CRM2013 a scris:

Din 2014 ati mai facut asigurare ..asa ca stiti ce sa faceti :)

Nu, nu :belay: ...nu indemnati populatia credula sa savarseasca acte ilegale. Sa faca asigurare pe numele persoanei decedate, nu-i nici corect, nu-i nici recomandabil. Ok? Ce zice ETICA?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina proprietar decedat MihaiHuz MihaiHuz Buna ziua! Am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 2 ani, actele masinii nu au fost schimbate pe numele mostenitorilor si as dori sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Rca proprietar decedat steldana steldana Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. Suntem mai multi mostenitori dar inca nu am facut succesiunea. As dori sa folosesc masina tatalui , nu vrem sa o ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare onixcola onixcola Buna seara , Posed un autoturism inmatriculat inainte de legea privind taxa de prima inmatriculare din 2007 al carui titular este tatal meu si din pacate a ... (vezi toată discuția)