avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si asigurare mașina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si asigurare mașina

Buna ziua. Tatăl meu a decedat si mașina este pe numele lui. Suntem 4 succesorii și am făcut succesiunea. Asigurarea mașinii este expirată. Ca sa renovam asigurarea, putem face asigurarea pe numele unui succesor? Mulțumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:47, 6 Septembrie 2024
Buna ziua

Am trecut si eu prin asta (o masina, 3 mostenitori)

Masina se inmatriculeaza pe numele unuia dintre coproprietari. Pe numele acelei persoane (care va aparea si in talon) se va incheia polita RCA.

Este obligatoriu sa faceti un drum si la DRPCIV pentru a obtine un alt talon, asta dupa ce o inscrieri pe rol la DITL.

Daca nu faceti acte de vanzare-cumparare ca masina sa ramana in final pe numele unei singure persoane, la DITL toti veti avea rol deschis si pentru aceasta masina (fiecare cu cota-parte stabilita).

Ideal ar fi ca, pana la transcrierea dreptului de proprietate, sa stabiliti cui ramane masina.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
BogdanGri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare/radiere auto cristiana_h cristiana_h Buna seara, Ne puteti lamuri cu privire la obligatiile vanzatorului in cazul instrainarii unui autovehicul? Situatia sta in felul urmator: - am vandut ... (vezi toată discuția)
Transcriere drept proprietate autovehicul cu sechestru gunofbrixton gunofbrixton Buna seara! In data de 19.09.2023 am achizitionat un autovehicul de la o persoana fizica din Bucuresti, inregistrand copiile contractelor atat la DITL Sector ... (vezi toată discuția)
Moștenire autoturism bună ziua! am moștenit un autoturism ... Edit92 Edit92 Moștenire autoturism Bună ziua! Am moștenit un autoturism după moartea unchiului meu. Moștenirea vehiculului este menționat în certificatul de ... (vezi toată discuția)