avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament asupra caruia exista o ipoteca - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament asupra caruia exista o ipoteca - scrisoare de garantie

As dori sa stiu daca exista o procedura sigura de urmat pentru achizitionarea unui apartament asupra caruia exista o ipoteca la banca reprezentata printr-o scrisoare de garantie (proprietarul aparatamentului avand o firma de constructii) ce va expira in decembrie 2010. Proprietarul apartamentului ar prefera sa astepte pana la acea data pentru a evita efectuarea unor plati suplimentare catre banca(respectiv pentru a evita sa-si blocheze o suma de bani), fiind insa de acord sa cedeze apartamentul prin plata unui avans 30% , incheind un act notarial, plata integrala facandu-se in decembrie 2010, tot atunci fiind incheiat si actul notarial autentic de vanzare/cumparare. Ar fi totodata de acord (pentru siguranta mea) sa garanteze cu alt impobil(vila de vacanta) incheind un act notarial in favoarea noastra pana la expirarea teremnului scrisorii de garantie.
Cum poate fi eliminat riscul de a da banii, iar apoi contractul sa nu se mai incheie dintr-un motiv sau altul? Care sunt riscurile la care ma expun si daca pot fi evitate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: moradi , utilizator 09:42, 29 Noiembrie 2009
Eu personal nu vad nici un risc daca respectivul este de acord sa va garanteze si cu acea proprietate! Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa nu achite creditul catre banca si sa nu va poata vinde apartamentul, situatie in care oricum executati garantia! Important este ca avansul de 30% sa nu fie practic mai mare decat valoarea acelei case de vacanta cu care garanteaza!B-)Fiindca ar insemna ca va vinde o casa la un suprapret!:D
Buna ziua, multumesc de raspuns. Este adevarat ceea ce spuneti cu privire la valoarea casei de vacanta pusa in garantie. Ce ma intereseaza sa-mi spuneti: este de ajuns un act notarial semnat de cele doua parti C si V, pentru a putea fi executata garantia in caz de ceva.
Proprietarul nu a luat un credit, el avand o firma de constructii a executat, finalizat si predat o lucrare de constructie pentru un antreprenor. Acea lucrare este garantata cu scrisoare de garantie emisa de o banca . Data la care expira valabilitatea scrisorii fiind in Dec. 2010. Antreprenorul momentan a sistat lucrarile la constructie si nu cred ca le va relua prea curand. Lucrarea executata de proprietarul apartamentului consta intr-un canal metalic de ghidare a aerului provenit de la climatizare.l

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari tip bond alina oana alina oana Buna ziua, care sunt avantajele si dezavantajele unei asigurari de tip BOND (cu referire la garantie de participare licitatie si garantie de buna executie ) ... (vezi toată discuția)
Factura emisa in noiembrie 2012 prezentata la viza cfp in aprilie 2013? acky acky Buna ziua. Situatia esti urmatoarea: Contract de executie de lucrari publice incheiat in decembrie 2006. Durata contractului este de 3 luni (durata de ... (vezi toată discuția)
Problema cu o scrisoare de garantie bancara vlaika ionela florina vlaika ionela florina Va rog sa-mi dati un sfat! Reprezint o societate si am semnat un contract de vanzare cumparare de produse de constructie cu o firma din Spania. Acestia, ... (vezi toată discuția)