avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor și partaj la notar: înțelegerea pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor și partaj la notar: înțelegerea pe care o vrea soția mă cam dezavantajează, cum să procedez?

Buna ziua,
Trec printr-un divort si dupa lungi discutii sotia doreste sa mergem la notar.
Sotia doreste ca eu sa semnez ca nu am nici o pretentie la casa in care am locuit timp de 5 ani si sa preia ea ratele, sa imi pot vedea copilul de 1 an si 3 luni de 4 ori pe saptamana cate 2 ore si o pensie alimentara de 1000 de ron.
Eu nu pun pret pe bunurile comune si ma intereseaza doar copilul.
Deoarece nu ne mai intelegeam, am decis sa ma mut cu chirie deoarece ne certam foarte des si nu era bine pentru copil.
Eu castig 3800 de ron pe luna din care platesc chirie 1000 de ron, o rata de 750 ron pe care am facut o cu sotia dar este pe numele meu plus cheltuieli.
Din suma ramasa daca mai dau 1000 de ron pensie alimentara nu mai am cu ce trai.
Cum sa procedez in acest caz credeti ca ar trebui sa semnez pentru cele mentionate mai sus?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti asupra TUTUROR capetelor de divort atunci mergeti in instanta.
Legal, pentru un copil, pensia este de 1/4 din venitul net.
Stiu ca este 1/4din venit. Dar nu se iau in calcul si cheltuielile si alte obligatiuni financiare?
NU, prima obligatie este fata de minor, restul sunt neobligatorii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate acele obligații nu se iau în calcul însă dacă faceți dovada acelor cheltuieli instanța va putea diminua procentul de 25% de vreme ce acesta este maximul!
Având în vedere cele învederate, eu clar n-aș semna un acord notarial pt pensie de 1.000 lei!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează ca e creditul făcut pe numele dumneavoastră, dacă e făcut în timpul căsătoriei jumătate din rata trebuie sa o preia ea pentru ca se considera ca banii au fost cheltuiți în comun.
Programul de vizita propus pentru minor este foarte mic. Cereți neapărat 2 weekenduri pe luna de vineri pana duminica seara și 2 ore în timpul săptămânii la el acasă. Mai propuneți 500 RON suma fixa pentru copil și restul pensiei în natura în funcție de nevoile copilului. În cel mai rău caz 750 suma fixa plus mama sa preia jumătate din creditul de 750.
Nu știu care e situația cu apartamentul din care plecați însă dacă au fost plătite rate la el aveți dreptul la o suma compensatorie.
Discutați urgent cu un avocat ca acordul pe care dorește soția sa îl semnați este profund neavantajos pentru dumneavoastră. Practic rămâneți cu datoriile, fără copil însă continuați sa îl întrețineți exclusiv dumneavoastră și cu un program de vizita de toată jena. Puteți obține lejer în instanta mult mai mult și știe și mama asta.

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor si credit ipotecar dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua.Din cauza unor probleme cat de curand o sa trec prin un divort foarte urat Sotia mea vrea sa scape de mine din casa si ma provoaca in toate felurile ... (vezi toată discuția)
Divort Mihai25 Mihai25 Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita copilului minor viodascalu79 viodascalu79 Sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor in data de 25.09.2014. Nici unul din noi a solicitat divortul dar de la acea data i-mi permite sa ma ... (vezi toată discuția)