avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto fara victime, intre 2 autoturisme, am ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto fara victime, intre 2 autoturisme, am facut amiabila , dar acum mi se cer despagubiri materiale din cauza ca asigurarea nu acopera toata paguba . Legal , sunt obligat sa achit?

Buna ziua,
Am avut un accident, in Bucuresti, din vina mea, neacordare prioritate. Nu au fost victime, a fost si politia la fata locului, in final am facut amiabila. Ambele auto au fost avariate destul de rau, iar partea pagubita , pentru a isi repara masina, a folosit CASCO pe care il avea, nu asigurarea mea. Dupa aprox 2 sapt am fost sunat de soferul pagubit si mi s-a cerut suma de 7000 de ron, pe motiv ca asigurarea CASCO pe care o au nu le acopera toata reparatia masinii. Le-am spus ca nu le dau si au promis ca ma actioneaza in instanta, pe caz penal. Intrebarea este,legal vorbind, nu trebuia sa ofer asigurarea mea si atat ? PS: De mentionat , nu stiu cat ar conta, politia a fost la fata locului, ne-a facut etilotest-ul, si pentru ca am completat amiabila, au plecat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Costisitor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costisitor , utilizator 16:04, 13 Septembrie 2019
pentru Dvs. răspunde asigurătorul RCA.
cazul penal nu prea are treabă aici.
Este problema lui că a folosit CASCO sau nu, pentru reparație.
Deoarece ați afirmat faptul că a fost vina dumneavoastră, putea foarte ușor să deschidă dosarul de daună pe polița dumneavoastră RCA, iar acum nu mai exista această problemă, privind insuficiența de fonduri pentru reparație!
Pe polița CASCO se stipulează suma asigurată (ce reprezintă suma maximă de despăgubire).
Puteau să facă un calcul și să opteze/nu pentru reparația pe polița CASCO.
Va multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat in proces asiguratori SandraM SandraM Buna ziua, In august 2014 am tamponat usor o masina in spate. Accident usor, am mers la politie, am luat amenda pt nerespectarea distantei intre vehicule, ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)