avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copiii mei sunt abuzați emoțional de către tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copiii mei sunt abuzați emoțional de către tatăl lor, care îmi face și mie numeroase șicane inclusiv la poliție. Unde pot să fac plângere?

Buna ziua. Am si eu o intrebare in ceea ce priveste starea emotionala a copiilor. Am avut o casnicie de 13 ani cu tatal celor doi minori mai iar ulterior dintr-o alta relatie, am un copil mai mic. Tot ce vreau sa spun este ca atunci cand cei doi minori merg la tatal lor, pe baza hotararii judecatoresti, acesta ii intreaba insistent despre viata mea, a actualului concubin si a copilului mezin. In al doilea rand inafara programului de vizita impus de instanta vine cu jandarmi si politie, iar minorii sunt speriati pana la lacrimi, ca le e frica sa nu ma ia politia sau chiar pe ei. Tot timpul pe strada cand ne intalnim accidental imi spune de copilul mezin si daca concubinul imi plateste cheltuieli pentru cel mic sau nu, el achitandu-se de pensia de intretinere in ultimul moment cand eu am facut plangere la parchet.
Tin sa mentionez si sa punctez faptul ca nu starea mea ma ingrijoreaza ci a copiilor. Unde pot sa depun plangeri in ceea ce priveste abuzul emotional parintelui fata de copii? Care sunt legile care arata pedepsele pentru asta.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:47, 8 Septembrie 2019
In al doilea rand inafara programului de vizita impus de instanta vine cu jandarmi si politie,

Cum asa, de ce vine si de ce vine insotit de politie ? Adica ce reclama de convinge polia sa vina ?
Cati ani au copiii?
nu stiu ce spune, are apeluri la 112, iar aici se intalneste cu ei la poarta mea. Oricum pleaca caci le arat hotararea ca nu este in programul de vizita din aceasta. Dar sincer nu mai putem, nici eu si nici copii.
probabil ca exagereaza atunci cand apeleaza, voi face plangeri si la politie si la jandarmerie, credeti ca vor face ceva?
As dori sa punctez la vreo autoritate ca copii sunt afectati emotional atunci cand merg la el, si mai ales cand vine cu autoritatile la poarta. De asemenea copii fiind dansatori, ii disturba din cadrul activitatilor astfel, le vorbeste inainte de spectacole, ceea ce eu nu pot impiedica, iar acestia intra pe scena demoralizati, necajiti si dezamagiti. Specific faptul ca la tot ceea ce copii au ca activitati scolare si extrascolare copii sunt exemplu, si nu o spun ca sunt copii mei, ci pentru ca asa este.
copii au 13 ani, si 10 ani, minorii care rezulta din aceasta casatorie, iar mezinul un an. care este din relatia anterioara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu si-a luat amenda ca i-a chemat degeaba, nu stiu daca dvs puteti face ceva.
puteti face plangere penakla pt hartuire, dar nu il veti potoli.
ati incercati sa vb cu el.. cand a venit cu politia, banuiesc ca si politistii au pus ceva intrebari .Adica de ce vine si ce vrea de fapt ?
La cei de la dgaspc puttei depune o sesizare..privind desfasurarea programului de vizita. Poate vor monitoriza situatia.
Poate se impune o limitare a acestui program, iar pt asta va trebui sa va adresati judecatoriei.

Alte discuții în legătură

Fostul sot imi sperie in continuare copii........... suzy&anghel suzy&anghel BUNA Daca ati citit in pagina mea de profil va dati seama despre ce este vorba...Sunt divortata de doi ani ambele fete 6/13 ani sunt in ingrijirea mea,pensia ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere custodie unica? gordis77 gordis77 Buna ziua, Sunt mama a 2 copii minori, si in urma divortului s-a hotarat o custodie comuna cu domiciliul stabil la mine, si drept de vizita pentru tatal lor ... (vezi toată discuția)