avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copiii mei sunt abuzați emoțional de către tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copiii mei sunt abuzați emoțional de către tatăl lor, care îmi face și mie numeroase șicane inclusiv la poliție. Unde pot să fac plângere?

Buna ziua. Am si eu o intrebare in ceea ce priveste starea emotionala a copiilor. Am avut o casnicie de 13 ani cu tatal celor doi minori mai iar ulterior dintr-o alta relatie, am un copil mai mic. Tot ce vreau sa spun este ca atunci cand cei doi minori merg la tatal lor, pe baza hotararii judecatoresti, acesta ii intreaba insistent despre viata mea, a actualului concubin si a copilului mezin. In al doilea rand inafara programului de vizita impus de instanta vine cu jandarmi si politie, iar minorii sunt speriati pana la lacrimi, ca le e frica sa nu ma ia politia sau chiar pe ei. Tot timpul pe strada cand ne intalnim accidental imi spune de copilul mezin si daca concubinul imi plateste cheltuieli pentru cel mic sau nu, el achitandu-se de pensia de intretinere in ultimul moment cand eu am facut plangere la parchet.
Tin sa mentionez si sa punctez faptul ca nu starea mea ma ingrijoreaza ci a copiilor. Unde pot sa depun plangeri in ceea ce priveste abuzul emotional parintelui fata de copii? Care sunt legile care arata pedepsele pentru asta.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:47, 8 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acelaşi sfat vi-l dau şi eu:procedaţi în continuare cum aţi făcut după 28 august şi asiguraţi-vă cu probe-martori, înregistrări video, înscrisuri. Când întârzie, nu ezitaţi să-i trimiteţi sms ca să-l întrebaţi dacă mai vine să ia copiii, apoi listaţi sms-urile.Pozaţi fiecare plecare a copiilor, cu un aparat care indică data şi ora, eventual după fiecare vizită scrieţi-i ceva, pe email sau sms, legat de vizita care s-a încheiat, de ex.: "Bună ...., cum s-au comportat copiii cât au fost la tine în weekendul acesta"? etc., ca să aveţi dovada că a luat copiii, altfel, vă treziţi că merge în instanţă cu un prieten care jură că l-a însoţit la dvs. în ziua şi ora de program şi nimeni nu era acasă.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot imi sperie in continuare copii........... suzy&anghel suzy&anghel BUNA Daca ati citit in pagina mea de profil va dati seama despre ce este vorba...Sunt divortata de doi ani ambele fete 6/13 ani sunt in ingrijirea mea,pensia ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere custodie unica? gordis77 gordis77 Buna ziua, Sunt mama a 2 copii minori, si in urma divortului s-a hotarat o custodie comuna cu domiciliul stabil la mine, si drept de vizita pentru tatal lor ... (vezi toată discuția)