avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul vrea să mă oblige să plec cu copiii înapoi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul vrea să mă oblige să plec cu copiii înapoi în țară și mă amenință cu divorțul. Ce pot face?

Noi suntem in strainatate el vra ca eu si copii sa plecam in tara si eu nu vreau pt ca aici am fata la scoala si pt ca eu nu vreau el zice ca se duce sa bage divort in tara si ca nu imi da procura la copii sa vin in tara sa ma pot prezenta la divort .intrebarea mea e obligatoriu sa ma prezit sau pot pune un avocat sa ma reprezinte ?
Cel mai recent răspuns: amdbuc , utilizator 19:40, 9 Septembrie 2019
Buna seara,
Puteti sa solicitati ajutorul unui avocat (sa va puneti avocat) si puteti, totodata, prin avocat, sa solicitati intr-o alta actiune ca instanta sa pronunte o sentinta care sa suplineasca acordul lui asa ca .... sa se duca linistit!
instanta competenta pt divort e cea pe raza ultimului domiciliu comun, adica in strainatate, el nu poate veni in tara sa dea divort, va trebui sa ceara divortul acolo unde sunteti.
Chiar daca ar reveni in tara, sa se mute aici si sa zicem ca ar actiona in tara, veti putea angaja avocat sa va reprezinte, nu trebuie sa veniti. Tot prin avocat, veti cere sa ca minorii sa aiba domiciliul la dvs in tara in care sunteti. Nu veti mai avea nevoie de acordul lui cand reveniti in Romania in vizita si apoi va intoarceti.
De ce nu va separati acolo si sa dati dvs divort acolo ?
De ce vrea sa plecati ?
In ce tara sunteti ?
Noi suntem in Anglia vrea sa plecam ca el are pe altcineva si eu nu lucrez pt. ca am copii si ca venit am alicatia lor si el vrea sa duc copii la parinti lui pt ca la mine nu se poate si eu nu vreau sa duc copii la el .el ma ameninta prin mai multe ba ca da divort ba ca imi ia o fata si se muta si eu sa ma descurc cu cealalta . Profita de faptul ca eu nu lucrez pt ca eu am stat cu copii si nu am un loc de munca si ca nici divort nu pot sa dau ca nu am bani .practic vrea sa ma forteze sa plec in tara .

[
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Dacă soțul introduce divorțul în România puteți avea avocat care sa va reprezinte la proces fără să va prezentati personal.
Se poate ajunge si la respingerea divorțului în cazul dvs. dacă nu sunteți de acord.
Sunt mai multe aspecte de analizat pentru a se putea trage o concluzie.
Este bine sa stiti ca procesul poate avea o durata îndelungată și din acest motiv procesul poate sa fie destul de costisitor chiar si pentru el.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, in ce oras locuiti? Cf legii din Marea Britanie divortul nu se finalizeaza decat dupa 2 ani de la despartirea in fapt, cu cateva exceptii. Una ar fi daca sotul care cere divortul are dovezi privind infidelitatea celuilalt.

Puteti actiona divort dumneavoastra si sa ii cereti sotului pensie alimentara (si) pentru dumneavoastra. Este comuna aceasta actiune printre femeile care nu au muncit o perioada pt ca au ingrijit copiii si/sau sotul. El va fi apoi obligat sa va intretina pana vi se schimba circumstantele (va gasiti un loc de munca, va casatoriti cu alt barbat etc.). In Marea Britanie puteti de asemenea sa cereti ajutor social (benefit, universal credit) si ajutor pentru locuinta. Va pot da chiar si o locuinta pt dv si copii. Puteti merge la un birou Citizen Advice (de obicei sunt situate in centrul oraselor). Ei va pot da sfaturi pt situatii legale.

Daca as fi in locul dv nu as pleca din UK pentru ca se pierd aceste drepturi. Daca in Romania ajutorul social este cateva sute de lei, in UK se calculeaza in mod individual in functie de situatia fiecaruia. Va trebui sa mergeti la Job Center sa discutati cu ei. Acolo va pot ajuta si sa va gasiti un job part time pe care il puteti face (in functie de timpul liber, aptitudinile dv etc.).

Va stau la dispozitie daca aveti nevoie de alte informatii. Nu am calitate legala.

O seara buna,
Ana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoriti de aproape 4 ani. 2 copii sub 4 ani .. am locuit in ... monica-m monica-m Casatoriti de aproape 4 ani. 2 copii sub 4 ani .. am locuit in UK ( acolo ne-am cunoscut ) insa fiind copii prea mici ca sa ne descurcam sotul indrumat de ... (vezi toată discuția)
Credit uk neachitat ommita ommita Bună ziua, Am luat din UK un credit de 10000 de lire dar din păcate am ajuns în situatia in care trebuie sa plec în tara și nu mai am posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca pot castiga copiii ionela_o ionela_o Buna seara. Sunt casatorita de 7 ani si din timpul casatoriei au rezultat 2 copii. Unul are 5 ani si 10 luni si celalalt are 10 luni. Casnicia a inceput sa ... (vezi toată discuția)