avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cetatenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cetatenie

cine poate sa-mi spuna mai simplu care este procedura de redobindire a cetateniei romane de catre basarabeni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 29 Noiembrie 2009
Intrati pe http"//www.just.ro si veti gasi acolo o rubrica cu multe informatii despre cetatenie. Nu e rau daca v-ati consulta si cu un avocat, pentru ca e f. important ca la depunerea dosarului, acesta sa contina toate actele cerute de lege. Astfel, paSII urmatori vor fi mai simpli si veti dobandi cetatenia romana mai repede.:)
Redobandirea cetateniei romane de catre fostii cetateni romani care înainte de data de 22 decembrie 1989 au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor sau aceasta cetatenie le-a fost ridicata fara voia lor, precum si descendentii acestora pana la gradul II pot redobandi ori li se poate acorda cetatenia romana, la cerere, cu pastrarea cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate, daca indeplinesc conditiile:
a) dovedeste, prin comportament, actiuni si atitudine, loialitate fata de statul roman, nu intreprinde sau sprijina actiuni impotriva ordinii de drept sau a securitatii nationale si declara ca nici în trecut nu a intreprins asemenea actiuni;
b) a împlinit varsta de 18 ani;
c) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau în strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;
d) cunoaste limba romana si poseda notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca, in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala;

Cererea de acordare a cetateniei romane se adreseaza comisiei pentru constatarea conditiilor de acordare a cetateniei, care functioneaza pe langa Ministerul Justitiei. Examinarea cererii de catre comisie se va putea face numai dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobindirea cetateniei romine in baza casatotiei Anjelic Anjelic Eu si sotul meu suntem din R.Moldova cu o jumate de an in urma el a redobindit(primit) cetatenia romina.Intrebarea mea este : cum as putea sa primesc cetatenia ... (vezi toată discuția)
Documente cetatenie romana Alexa_Alexa Alexa_Alexa de ce documente anume am nevoie ca sa-mi fac cetatenie romana fiind in md? (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei romane! dumitru.spernic dumitru.spernic va rog mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi. sunt cetatean al republicii moldova si as dori sa dobandesc cetatenia romana. prin ambasada de la chisinau poate ... (vezi toată discuția)