avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Este posibil legal ,ca pensia alimentară sa fie plătită anticipat pe zece ani adică până la vârsta de 18 ani
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:29, 9 Septembrie 2019
Da, este daca va intelegeti cu celalalat parinte sau dispuneti de o suma mai mare de bani, instanta poate hotari sa faceti plata anticipat.
Instanta de judecata poate stabili o suma globala, pentru a fi platita, cu titlu de pensie de intretinere.

Art. 533 alin. 3 din Codul civil prevede posibilitatea platii pensiei de intretinere prin suma globala, in lipsa acordului partilor, prin hotararea instantei de tutela, daca sunt motive temeinice si in masura in care debitorul intretinut are mijloacele necesare acoperirii acestei obligatii .
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor pendre pendre Buna ziua sant divortat platesc pensie intretinere dupa 2 copii. Copii sant 7 si 11 ani. Vreu si platesc pensia intreaga suma cat mai sant pana cand ... (vezi toată discuția)
Compensare pensie intretinere - sulta partaj mioara2012 mioara2012 Se poate va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Sunt in proces de partaj si in paralel am initiat si o actiune pt plata pensiei alimentare pt minor. ... (vezi toată discuția)
Modalitate de plata pensiei alimentare fainamac fainamac Suntem in process de divort cu sotul meu. Sa oferit să plătească o contribuție de pensie la un cont bancar în numele unui copil care vă poate beneficia ... (vezi toată discuția)