Daca pe 10/12/2009 imi exprim doar optiunea pentru pensie si nu pentru renuntarea la postul pe care sunt incadrat, cum se va proceda? Este vreo lege care sa ma oblige sa-mi dau demisia?Daca da, acest lucru este legal(constitutional) sau am dreptul la opinie?Eu mai am vre-un drept???
Va multumesc!
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art.18 din Legea 329/2009 si a instructiunilor de aplicare a Legii de reorganizare a institutiilor publice, la data de 9 decembrie 2009, pensionarii care, la data intrarii in vigoare a dispozitiilor Capitolului IV din Legea nr. 329/2009, se afla in situatiile de mai sus, au obligatia de a-si exprima in scris optiunea intre suspendarea platii pensiei si incetarea raporturilor de munca, de serviciu sau a actului de numire in functie sau, dupa caz, de a-si exprima in scris optiunea cu privire la mentinerea in plata a uneia dintre pensiile fata de cuantumul careia este permis cumulul".
1. Se va proceda la desfacerea contractului de munca conform legii 53/2003 actualizata.
2. Este Legea 329/ 2009.
3. Este legal, avand in vedere decizia Curtii Constitutionale care s- a exprimat in acest sens .
4. Nu stiu la ce drepturi va referiti ?
Cu stima !