avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG

Un avocat inscris pe tabloul uni Barou judetean[ activ , nu supendat], poate detine functia de Presedinte al Coinsiliului de admnistratie a unei Asociatii tip obste, cu contract de mandat , platit pentru acesta activitate si cu plata unui comision % din profitul net al asociatieie ??
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:36, 3 Decembrie 2019
discutabil, pentru ca Legea 51 / 1995 si Statutul profesiei de avocat din 2011 au reglementari exprese doar pentru calitatea de administrator in societati functionand pe Legea 31 / 1990. Eu inclin sa spun nu, daca am aplica prin analogie acele prevederi sau daca tinem cont ca acele prevederi sunt o exceptie de la interdictia de a desfasura activitati remunerate de tip salariat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie servicii de consultanta juridica Clara1950 Clara1950 Care este modalitatea de achizitie a unui contract de consultanta juridica. Contractul poate fi incheiat cu un cabinet individual de avocatura?? (vezi toată discuția)
Reprezentant intr-un proces civil omulnou omulnou Buna ziua,va rog frumos sa-mi dati un raspuns la intrebarea:Pot fi platit legal pentru ca reprezint o persoana fizica intr-un proces civil?Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)