avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Buna ziua.
As dori sa ma angajez in domeniul paza si protectie si as vrea sa stiu daca pot fi angajat in cazul in care am un cazier cu ucidere din culpa.condamnat la 5 ani inchisoare,pedeapsa executata,eliberat in februarie 2019.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 10 Septembrie 2019
Legea 333/2003
art.36
Persoana care urmează să îndeplinească atribuții de pază sau protecție trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să fie cetățean român sau cetățean al unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spațiului Economic European și să aibă vârsta de cel puțin 18 ani;
b) să fie apt medical pentru exercitarea funcției;
c) să nu aibă antecedente penale pentru infracțiuni săvârșite cu intenție;
d) să fie atestat profesional, potrivit prevederilor prezentei legi.

Ucidere din culpa pentru ce ?
Accident auto
Uciderea din culpă este singura infracțiune din întregul capitol destinat infracțiunilor contra vieții care nu are ca formă de vinovăție intenția.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca arhiresorin arhiresorin am o condamnare cu suspendare la regimul circulatie.pot profesafunctia de agent de securitate conf legii 333 ? (vezi toată discuția)
Agent de paza/securitate cu cazier? tirist tirist buna ziua.In oct anul trecut mi-a fost anlat permisul pt conducere in stare de ebrietate.intre timp facusem cursurile d agent de paza si am luat si atestatul, ... (vezi toată discuția)
Agent de paza cu indemnizatie de handicap Sorinutsu Sorinutsu Buna ziua , am citit sute de articole pe internet dar niciunul nu m-a lamurit total , beneficiez de indemnizatia de handicap grad 2 accentuat astm bronsic si ... (vezi toată discuția)