avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire de impozite persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire de impozite persoana cu handicap

Bună ziua, vin cu o mare rugăminte la dumneavoastră dacă îmi puteți da un sfat ce trebuie sa fac și cum sa procedez.
Sunt persoana cu handicap, gradul 1 cu drept de munca, lucrez 4h pe zi cu contract de munca pe o perioada nedeterminata, însă mie mi se oprește aceleași impozite la salariu ca la orice alt angajat fără handicap deșii știu ca persoanele cu handicap care sunt angajate sunt scutite de anumite taxe și impozite
Întrebarea mea este dacă și eu pot beneficia de aceasta scutire chiar dacă lucrez în mediul privat sau numai acele persoane care lucrează în sistemul public și dacă am acest drept ce acte trebuie sa aduc pentru a beneficia de scutirea de impozite la salariu?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Alinutza88 , utilizator 22:48, 10 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti documentele justificative care atesta ca sunteti persoana beneficiara de certificat de incadrare in grad de handicap si angajatorul are obligatia legala sa respecte si sa aplice disp L nr 448/2006 si disp cod fiscal si sa aplice facilitatile prevazute pentru persoanele cu dizabilitati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scutirea se aplica chiar dacă lucrati în mediul privat .
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul dumneavoastră!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane cu handicap accentuat truscamonika truscamonika Buna ziua , Conform Legii 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s-a modificat ... (vezi toată discuția)
Contributia la sistemul public de sanatate si incadrarea in grad de handicap robert19841209 robert19841209 Buna ziua am Diabet zaharat Tip 1 cu 4 insuline pe zii 15 Novorapid dimineata, 20 NR la amiaza si 17 NR la cina si 40 de Lantus inainte de culcare.Diabetul il ... (vezi toată discuția)
La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)