avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce modalitate juridica exista si cu un cost minim pentru ca in cazul decesului meu ( eu fiind proprietara unui apartament) fiica mea sa nu-l poata evacua din apartament pe sotul meu. Mentionez ca apartamentul doresc sa-i revina fiicei mele dar dupa moarte sotului sau atunci cand el doreste.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:38, 11 Septembrie 2019
II constituiti sotului un drept de uzufruct viager asupra imobilului.
Multumesc!
Uzufructul viager ii confera sotului dvs posesia si folosinta asupra imobilului.

Dupa decesul sau, fiica dvs. va fi proprietar exclusiv, acesta stingandu-se prin deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca un contract de vânzare-cumpărare cu clauză uzufruct viager după decesul vânzătorului? luciia luciia O mătușă de a mea mi-a dat spre vânzare-cumparare apartamentul ei cu uzu- fruct. mătușa are o fiică dar nu vrea sa-i dea ei apartamentul. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)