Bună ziua! Aș dori sa stiu dacă se numește tot delegare atunci când un angajat e trimis în fiecare săptămână câte 1-2 zile în alt loc să muncească , adica să fie mutat de exemplu de la un magazin la altul? Si așa se procedează tot timpul.
Deci ar trebui să primesc niște acte,ar trebui să semnez ceva? Firma mă poate trimite mereu câte 1-2 zile pe saptamana in altă parte?E adevărat că ambele magazine aparțin unei firme, dar cat e de ok această mutare de pe o zi pe alta?
O decizie de delegare ... Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
Deci inteleg că trebuie să primesc un act de delegare, e corect? Si încă ceva: ar trebui să mi se plătească transportul sau alte lucruri, gen diurnă, chiar dacă sînt delegată in acelasi oraș unde lucrez (si locuiesc) de obicei?
1. Pentru delegare, trebuie emis un act si comunicat salariatului.
2. Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabi
Diurna externa
Tzaghe
As vrea sa știu va rog mult cât trebuie să primesc diurna pe zi de lucru daca sunt delegat pentru 2-3 săptămâni în afara țării mai exact Anglia (vezi toată discuția)