avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua indemnizație?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua indemnizație?

Bună ziua. Pot lua indemnizația pentru creșterea copilului daca am urmatoarea situație?? Anul acesta am lucrat din luna februarie până la jumătatea lui iulie. Concediu prenatal având în luna august și cel lehuzie septembrie și octombrie. Iar în 2017 as mai avea din august până în noiembrie. Anul 2018 fara nici un loc de muncă. Copilul născut la sfârșitul lui august.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 11 Septembrie 2019
septembrie 2017 - august 2019 este perioada eligibila pentru CCC.

Perioade luate in calcul : septembrie - noiembrie 2017 (3 luni) ; februarie - august 2019 (7 luni) ; total 10 luni.

In speta, nu beneficiati de indemnizatie.
Și nu mai pot face nimic că să obțin ceva?? Macar jumate, un ajutor, nimic??
Va mai trebuie minim 2 luni de angajare, in afara celor mentionate de mine, in perioada septembrie 2017 - august 2019..... doar alocatia pentru copil o primiti.
Și mai pot face acum ceva în privința asta??
Cam greu de solutionat problema dvs .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc dupa somaj Tinnna29 Tinnna29 Buna ziua,am lucrat la o firma din 2016 pana in august 2018 cand a intrat in insolventa,din august pana in februarie am fost in somaj,iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizație pentru creșterea copilului Gabbytza Gabbytza Bună ziua! Pot beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului dacă am 1 an si 8 luni lucrați ? De pe 23 octombrie 2018 nu mai sunt angajata...Sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Luciana1308 Luciana1308 Daca sotul este angajat din iulie 2017, cu intreruperi in 2018 ( aprilie-iunie) si 2019 ( aprilie-iunie) , iar eu voi da nastere unui copil in octombrie 2019, ... (vezi toată discuția)