avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas+contract de zilier
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas+contract de zilier

Buna seara! In momentul de fata sunt minora si beneficiez de pensie de urmas, insa m-ar ajuta enorm un venit suplimentar. Din cate stiam eu, orice contract (din care reiese ca lucrez) anuleaza permanent pensia, dar tocmai ce mi s-a spus ca prin contractul de zilier ca si promoter este ok sa primesc atat pensia in continuare conform legii, pana la varsta de 26 de ani daca imi continui studiile, cat si asa zisul ,,salariu". Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: iuliaaa12 , utilizator 20:05, 11 Septembrie 2019
Pensia de urmas se poate cumula cu veniturile realizate in calitate de zilier.
Copiii, beneficiari ai unei pensii de urmas, pot realiza venituri dependente, fara a se tine cont de nivelul acestora, pe toata perioada studiilor, fara a depasi varsta de 26 de ani.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am 17 ani si tot citesc pe internet ca dacă ma ... VladHelp VladHelp Buna seara , am 17 ani si tot citesc pe internet ca dacă ma angajez pierd pensia de urmaș! Dacă voi avea contract de zilier voi pierde pensia de urmaș? ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariu Alexandra12dj Alexandra12dj Beneficiez de pensie de urmaș, ambii părinți fiind decedați. Vreau sa mă angajez într-o instituție de stat, contractul fiind o colaborare. Pot cumula ... (vezi toată discuția)
Pensie urmaș:angajare bogdaNNN25 bogdaNNN25 Buna ziua, am 22de ani. Sunt in anul terminal la o facultate și beneficiez de pensie de urmaș după mama. Intenționez sa continui studiile alta facultate ... (vezi toată discuția)