avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie și salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie și salariu

Sunt născută pe 23 septembrie 1958.Ies la pensie pe 23 noiembrie 2019. Dacă vreau să lucrez în continuare, pot primi și pensia și salariul? Dacă da cum procedez? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 13 Septembrie 2019
Daca iesiti la limita de varsta, atunci puteti cumula pensia cu salariul.

Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,am o întrebare cu privire la cumulul pensiei cu ... pchtrz pchtrz Bună seara,am o întrebare cu privire la cumulul pensiei cu salariul,Am o soră care este asistenta personala a unei persoane cu grad grav de handicap (este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu lucrez in sectorul bugetar in si urmeaza sa implinesc ... mac#123 mac#123 Buna Ziua, Eu lucrez in sectorul bugetar in si urmeaza sa implinesc limita de varsta de pensionare de 65 de ani in luna septembrie 2023. Se pare ca se ... (vezi toată discuția)
Cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca? ganeacristi ganeacristi Buna, cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca? Sau poate merge in continuare pana il inchei personal? (vezi toată discuția)