avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara,am o întrebare cu privire la cumulul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara,am o întrebare cu privire la cumulul pensiei cu ...

Bună seara,am o întrebare cu privire la cumulul pensiei cu salariul,Am o soră care este asistenta personala a unei persoane cu grad grav de handicap (este copilul ei),A depășit deja vârsta standard de pensionare, este născută în octombrie 1958.Vechimea ei în muncă este de aprox. 28 de aniPoate sa depună dosarul de pensionare și să continue activitatea fără să întrerupă contractul de muncă? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns. Crăciun fericit , La Mulți Ani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 27 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

2. Poate cumula pensia cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie și salariu ninasave ninasave Sunt născută pe 23 septembrie 1958.Ies la pensie pe 23 noiembrie 2019. Dacă vreau să lucrez în continuare, pot primi și pensia și salariul? Dacă da cum ... (vezi toată discuția)
Am primit o decizie de pensie pt limita de varsta pt un salariat. ... cata8 cata8 Am primit o decizie de pensie pt limita de varsta pt un salariat. In acest caz trebuie sa inchid contractul actual si sa deschid altul sau pot continua cu cel ... (vezi toată discuția)
Cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca? ganeacristi ganeacristi Buna, cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca? Sau poate merge in continuare pana il inchei personal? (vezi toată discuția)