avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie casa fără mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie casa fără mostenitori

Bună seara, am nevoie de o lămurire am tot citit pe net dar nu ma lămuresc de curând un vecin de al meu vrea sa îmi lase mie casa, soția lui nu mai este în viata, copii nu are, doar el are 2 nepoți,care nu îl ajuta deloc.
Dacă se face donatie se poate strica actul?inclusiv de el dacă se răzgândește după un timp?
De vânzare cumpărare as vrea eu, și el, dar nu am avem suma necesara pentru a ii depune în cont, ce ma sfătuiți sa fac, va rog sa ma îndrumați sa fac ce este mai bine, mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 13 Septembrie 2019
Buna seara,
Dupa dezbaterea succesiunii dupa sotie, daca nu are si nu a avut copii si nu are nici nepoti de copii atunci va poate incheia contract de donatie.
Contractul de donatie poate fi revocat de donator in anumite conditii.
Buna seara! Primul lucru trebuie dezbatuta succesiunea dupa sotie. Daca intr-adevar nu mai sunt mostenitori, poate sa va faca o donatie in siguranta pentru dvs. Dar si cu un contract de vanzare cumparare puteti, in anumite conditii..... Va ramane doar sa achitati taxele notariale. Taxele pentru donatie sunt apropiate de cele ale unei vanzari.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Este făcută succesiunea, ons A întreb mâine dacă se poate cu o suma mai mica, deși imobilul costa mai mult.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Sa va doneze ca asta face, va doneaza. Nu are cine sa va atace actul si de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie apartament CristianC2010 CristianC2010 In afara de parinti / sot / copii cine mai poate ataca actul de donatie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul ... (vezi toată discuția)
Donatie beatlen beatlen se poate face o donatie de ex a unui imobil contra unei sume de bani? (vezi toată discuția)