avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Colaborare între PFA și firmă de taxi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Colaborare între PFA și firmă de taxi

Bună ziua. Vreau să fac un contract de colaborare între mine, cu PFA, cod CAEN activitate de taxi, și o firmă pentru care să fiu șofer pe mașina firmei, de la care să închiriez mașina iar eu să fiu conducător auto cu atestat pentru taxi și regim de închiriere. Mi se refuză această
alternativă, deși economistul/ contabilul unei mari firme în domeniu a confirmat că „teoretic” se poate. Mă puteți edifica, eventual și cu o prevedere legală. Vă mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Activitate de taxi sau transport alternativ (Uber, clever)? cel putin pentru partea de transport alternativ si eu opinez in sensul ca nu se poate PFA, intrucat textul de lege stabileste clar faptul ca conducatorul auto trebuie sa fie angajat al titularului autorizatiei de transport in regim alternativ sau angajat al acestuia. Notiunea de angajat vizeaza un contract de munca si toate aspectele care deriva din aceasta structura.

In cadrul OUG nr. 49/2019, care reglementeaza activitatea de transport alternativ, gasiti aceasta prevedere la art. 2 lit. e). unde se mentioneaza ca conducatorul auto poate fi titular, respectiv angajat al unui operator de transport alternativ.

De asemenea, in Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, la art. 25 alin. (1) teza finala se mentioneaza ca "Conducatorul auto trebuie sa detina certificatul de atestare a pregatirii profesionale si sa fie angajat al transportatorului autorizat".
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare companie transport pentru uber andrey1412 andrey1412 Ce pasi trebuie facuti pentru a infiinta o companie de transport prin care sa gestionezi masini in regim de inchiriere pentru soferii UBER? (vezi toată discuția)
Flotele partenere uber/bolt pot colabora legal cu pfa. Alex1. Alex1. Buna seara. Flotele partenere Uber/Bolt pot colabora legal printr-un contract de servicii cu șoferi care au PFA (cu atestat). sau numa prin angajare? Sunt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere idividuala sau pfa giovana giovana cum este legal sa practc taximetria pe intreprindere idividuala sau pfa? (vezi toată discuția)