avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare arenda

Buna ziua,
Cum pot sa imi recuperez banii pe arenda? Situatie este in felul urmator:
Bunica mea a incheiat un contract de arenda in anul 11.07.2012 pe o durata de 10 ani.
In anul 2016 ea a decedad si drept urmare, ne-au revenit drepturile succesorale cu privire la terenul agricol ce facea obiectul contractului mentionat.
Nestiind ca in termen de 30 de zile de la data decesului bunicii mele, trebuia sa instiintez arendasul de contianuare contractului, nu am anuntat.
Acest arendas ne-a facut un contract de arendare incheiat intre noi arendatorii (eu si fratele meu) si el. Contract pe care nu l-a inregistrat nici in ziua de azi. Am verificat si la primarie, si singurul contract este cel pe care l-a incheiat cu bunica mea in anul 2012.
Fiind foarte neserios cand venea vorba de plata arendei, in data de 24.08.2018, i-am trimis o notificare de reziliere contract. Evident, ca acum nu mai raspunde la telefon si nu stiu cum as putea sa-mi recuperez banii pe arenda 2018-2019.
Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aenescu93@gmail.com , utilizator 07:29, 15 Septembrie 2019
Banii ii puteti recupera apelând la un avocat pt o consultație și pt a iniția o acțiune împotriva arendasului respectiv.Trebuie facuta dovada faptului că acesta cultiva în continuare pe terenul dvs cu oricebproba martori , acte etc.
Ok. Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendas declara insolventa, nu plateste arenda, dar cultiva din nou terenul Hauti Hauti Am arendat pe 5 ani. In octombrie 2016 contractul va expira. In contract este prevazut ca arendasul sa plateasca impozitul pe teren la primarie dar de trei ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda mincinosul mincinosul Buna seara, parintii mei au teren agricol in arenda la o societate ff mare, si ar dori sa rezilieze contractul de arenda ,dar tot sunt dusicuvorba. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda mincinosul mincinosul Bună ziua, părintii mei au teren dat in arenda la S.c. Comcereal Vaslui (porumboiu adrian). Anul trecut au primit arenda cuvenită. intre timp au facut 2 ... (vezi toată discuția)