avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare firma online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare firma online

Neata, as dori si eu sa imi fac o firma ... mai exact un site prin care sa vand produse it si electrocasnice ( incepand de la prize , becuri si alte dastea pana la componente pc si chiar sisteme ) dar problema mea este urmatoarea: am inteles ca pentru a imi face " numele firmei " adica firma in sine nu am nevoie decat de niste declaratii pe proprie raspunde, un sediu ( care poate fi casa pe care am acte ) si tipul firmer ( si ce fel de firma este ) dar ceea ce ma intereseaza este de fapt ce mai am nevoie in afara de firma in sine ... autorizatii , cum , cati angajati, de cand trebuie sa ii angajez, daca este necesar sa ii angajez ( sau pot eu foarte bine sa imi fac singur treaba), cat timp am pana ma declar firma cu profit sau fara profit, capital social si cand si cat se plateste impozitul, dar ce-a mai mare problema o am cu autorizatiile .... si daca se mai poate sa mi se zica si ce imi trebuie daca mai vreau sa mai adaug la aceasta firma si un service IT (fara deplasare la client, dar sa vina el la mine si sa imi zica gen " uite asta e pc-ul ! nu stiu ce are, repara-l " ... va multumesc pentru timpul acordat si o zi cat se poate de buna !
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:35, 1 Decembrie 2009
Pe site-ul ORC la rubrica "formalitati" gasiti informatiile pe care le solicitati.
In plus,pentru firma pe care vreti sa o infiintati cred ca trebuie sa faceti si dovada detinerii spatiului pe net pentru desfasurarea activitatii on-line. Sigur se poate obtine si ulterior acest spatiu.
Bafta!
da, m-am uitat in caen. codul este 4791. si pe onrc si pe caen scrie doar in general, nu pentru domeniul ales. inca nu am aflat daca am nevoie de autorizatii pentru magazin virtual. ma poate ajuta cineva?
Grupa CAEN 2- 479, include:
activitati de comert cu amanuntul desfasurat prin :case de comenzi, internet din usa in usa, masini automate de vanzare, etc.
Clasa CAEN 2 -4791-Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, include:
Aceasta clasa cuprinde comertul cu amanuntul prin case de comenzi sau prin internet, de exemplu: cumparatorul alege pe baza reclamlelor, cataloagelor informatiilor furnizate pe un website , a machetelor sau a altor mijloace de publicitate si face comanda prin posta, prin telefon sau prin internet
Aceasta clasa mai include:
comert cu amanuntul al oricarui tip de produs prin comnada postala;
comert cu amanuntul al oricarui tip de produs prin internet, pe baza de comanda;
vanzarea directa prin intermediul televiziunii, radioului sau telefonului;
licitatii cu amanuntul pe internet.
Clasa exclude vanzarile cu amanuntul al autoturismelor, motocicletelor, pieselor etc
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen GeorgianaVartic GeorgianaVartic Buna ziua! Mi-ar putea spune cineva, va rog, ce coduri CAEN imi trebuiesc pentru a fabrica si comercializa pe internet si pe la targuri imbracaminte si ... (vezi toată discuția)
4791 comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet BUNU11 BUNU11 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu un aspect. Referitor la codul CAEN 4791, avand autorizate si depozit si site si sediu social si cod caen ... (vezi toată discuția)
Pot vinde torturi, prajituri, cornuri? Paul Adrian Paul Adrian Buna ziua..Pot vinde torturi ,prajituri,cornuri doar la comanda,prin telefon sau website ul pe care il dețin pe codul caen 4791 ?avand obiect principal de ... (vezi toată discuția)