avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Buna ziua . in urma cu cateva luni am intrat ca asociat cu procent de 23% intr-o firma toate ok pe vremea aceea. Dupa cateva luni m-am trezit ca sunt asociat 57% apoi ca aceea firma avea un credit de 6 miliarde la banca care administratorul si asociatul celalt nu au platit nimic . eu in acest timp nu am primit procente din firma nu nimic . intrebarea mea este ce raspundere am eu pt aceea datorie si cum as putea iesi ca si asociat tinand cont ca celalt administrator nu doreste
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 19:28, 14 Septembrie 2019
Ca regula, fiecare persoana raspunde pentru fapta proprie.

In practica sunt chemati in judecata pentru obligarea la plata datoriilor societatii numai administratorii.

Daca sunteti doar asociat, sunt foarte mici sanse sa fiti chemat in judecata.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociati ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, O societate are 3 asociati, fiecare detine 33,33% din firma. Unul singur este numit ca si administrator in actul constitutiv. Cel doi asociati vor ... (vezi toată discuția)
Retragere asociati din srl, impartire bunuri DanCalin DanCalin Buna ziua, sunt asociat majoritar (60%) si administrator intr-o societate comerciala, care mai are inca 2 asociati cu cate 20% actiuni fiecare. Firma a ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma (srl) andreeabma andreeabma Buna seara,as dorii sa imi spuneti pasii care trebuie urmati pentru a iesi dintr-o firma ,unde sunt atat actionar cu 50% cat si administrator.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)