avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii

După divorț am lăsat copii la mama lor cu custodie comună. Aceasta a transferat copii la o altă școală fără ca eu să stiu. E legal ce a facut ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 19:41, 14 Septembrie 2019
ilegal e un cuvânt cam tare pentru situația asta.
legea spune că părinții vor coopera și vor decide împreună, dar nu există sancțiune pentru situația contrară.
mai spune legea și că, dacă nu vă înțelegeți, trebuie să apelați la instanța de tutelă (să vă judecați).
In afara ca nu v a cerut acordul, exista vreo vatamare la adresa copiilor? Dar la adresa dvs ? De ce a fost luata aceasta masura ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
La școală de la care au fost mutați copii era notificare despre custodia comuna?
Din punct de vedere legal puteți notifica actuala școală de încălcarea custodiei comune și de faptul ca au înscris copii fără acordul dumneavoastră, pentru a anula transferul iar fosta școală pentru a reprimi copii.
Separat de asta copii au început școală în alta parte. Nu vad problema. Clar mama nu a luat asa o decizie fără sa aibă în vedere binele copiilor. Dacă e vorba doar de faptul ca nu ați fost consultat atunci trimiteți actualei scoli notificare, copie după sentința și notificați ca e nevoie de acordul ambilor părinți pentru transfer, excursii și asa mai departe și rezolvați problema. Nu mai înnebuniți copii între doua scoli când abia încep sa se obișnuiască în noul loc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea de catre mama a copilelor de la scoala Gabi 72 Gabi 72 Buna ziua sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei a rezultat 2 fetite. Fata cea mare de atunci locuieste cu mine,intre timp mai precis anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)