avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CSSM legal intrunit
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CSSM legal intrunit

La un CSSM pot participa trei reprezentanti ai lucratorilor (din cei 4 nominalizati in decizie), 2 reprezentanti ai angajatorului (din cei 3 nominalizati in decizie) si secretarul CSSM. Nu poate participa angajatorul (presedinte al CSSM cf deciziei). Va rog sa-mi spuneti daca sedinta CSSM cu aceasta componenta se poate desfasura.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:30, 15 Septembrie 2019
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.66 (5) Comitetul de securitate si sanatate in munca este legal intrunit daca sunt prezenti cel putin jumatate plus unu din numarul membrilor sai.
Nu se precizeaza in legislatie. In mod normal, presedintele CSSM ar trebui sa participe.
PV intocmit in urma sedintei CSSM se semneaza conform prevederilor
-al.(4) La fiecare intrunire secretarul comitetului de securitate si sanatate in munca incheie un proces-verbal care va fi semnat de catre toti membrii comitetului.
Deci, nu semneaza doar membrii prezenti, Chiar nefiind prezent, presedintele CSSM semneaza PV intocmit.
In plus, un expl. din PV intocmit care se trimite la ITM poate iesi din firma numai cu semnatura angajatorului.
-al.(8) Secretarul comitetului de securitate si sanatate in munca transmite inspectoratului teritorial de munca, in termen de 10 zile de la data intrunirii, o copie a procesului-verbal incheiat.
La noi in societate in decizia CSSM sunt nominalizati 4 reprezentanti ai lucratorilor, angajatorul ca si presedinte CSSM, 3 reprezentanti al angajatorului si secretarul CSSM (care stiu ca nu are drept de vot). Nu se mentioneaza in decizie medicul de medicina muncii, care din cate stiu, oricum nu are drept de vot. Va rog sa-mi spuneti daca o intrunire a acestui CSSM este legal constituita daca participa 3 reprezentanti al lucratorilor, 2 reprezentanti ai angajatorului si secretarul CSSM (nu-mi este clar cum se calculeaza ,,sa fie prezenti jumatate plus unu" din membrii CSSM)
Raspunsul este in componenta CSSM prevazuta de HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. sanatatii lucratorilor.
Art. 58 (1) Comitetul de securitate si sanatate in munca este constituit din urmatorii membri:
a) angajator sau reprezentantul sau legal;
b) reprezentanti ai angajatorului cu atributii de securitate si sanatate in munca;
c) reprezentanti ai lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii lucratorilor;
d) medicul de medicina a muncii.
(2) Numarul reprezentantilor lucratorilor este egal cu numarul format din angajator sau reprezentantul sau legal si reprezentantii angajatorului.
(3) Lucratorul desemnat sau reprezentantul serviciului intern de prevenire si protectie este secretarul comitetului de securitate si sanatate in munca.
Membrii ai CSSM sunt doar cei prevazuti la al.(1) lit a-d. Secretarul, nefiind membru CSSM nu se ia in calcul, la prezenta.
Daca nu este nominalizat medicul de medicina muncii, angajatorul nu a respectat legislatia. Toti membrii CCSM au drept de vot, deci si medicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cssm ContSters81656 ContSters81656 Componenta CSSM Conform art.58-Hg 1425/2006: (1) Comitetul de securitate şi sănătate în muncă este constituit din următorii membri: a) ... (vezi toată discuția)
Constituire cssm Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, Este corect daca intr-o societate cu 110 angajati componenta CSSM este formata din urmatorii membri (3 reprezentanti angajator si 3 reprezentanti ... (vezi toată discuția)
Constituire - cssm AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Unitate cu un numar de aprox. 80 de angajati, ma puteti sfatui putin cum ar trebui sa arate structura CSSM / toti membrii desemnati trebuie ... (vezi toată discuția)