avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SIPP in CSSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SIPP in CSSM

Va rog sa-mi spuneti daca intr-o unitate cu un singur CSSM conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie poate fi inclus printre reprezentantii angajatorului in CSSM, iar un lucrator din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie poate fi secretarul aceluiasi CSSM
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
mvasilescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:32, 15 Septembrie 2019
In HG nr. 1425/ 2006 cu modifiarile si completarile ulterioare se mentioeaza:
-Art. 58 (1) Comitetul de securitate si sanatate in munca este constituit din urmatorii membri:
a) angajator sau reprezentantul sau legal;
b) reprezentanti ai angajatorului cu atributii de securitate si sanatate in munca;
c) reprezentanti ai lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii lucratorilor;
d) medicul de medicina a muncii.
(2) Numarul reprezentantilor lucratorilor este egal cu numarul format din angajator sau reprezentantul sau legal si reprezentantii angajatorului.
(3) Lucratorul desemnat sau reprezentantul serviciului intern de prevenire si protectie este secretarul comitetului de securitate si sanatate in munca.
De regula, seful SIPP este secretarul CSSM. Acesta are responsabilitatea intocmirii materialelor privind ssm in cadrul firmei.
Art. 58 lit.c) se refera la alti angajati ai firmei cu responsabilitati in domeniul ssm - sefi de compartimente. Seful SIPP gestioneaza intreaga activitate ssm din cadrul firmei.
Daca ar fi 2 lucratori din cadrul SIPP in CSSM, s-ar putea pune in discutie prevederea de la
Art. 58 al.(2) de reprezentativitate egala, chiar daca secretarul CSSM nu are drept de vot.
Este punctul meu de vedere, neexistand o interzicere in sensul discutie deschise. ITM-ul poate avea o parere diferita. Este bine sa intrebati oficial, in scris, ITM.
La art 58 alin (3) din HG nr. 1425/ 2006 se face referire la ,,reprezentantul serviciului intern de prevenire si protectie".
Va rog sa-mi spuneti daca acesta trebuie sa fie in mod obligatoriu seful SIPP sau poate fi si un alt lucrator din cadrul SIPP care este nominalizat prin decizia CSSM.
Nu este obligatoriu ca seful SIPP sa fie secretarul CSSM, desi este de preferat, in conditiile in care prezinta materialele intocmite si poate da lamuriri suplimentare in timpul discutiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cssm ContSters81656 ContSters81656 Componenta CSSM Conform art.58-Hg 1425/2006: (1) Comitetul de securitate şi sănătate în muncă este constituit din următorii membri: a) ... (vezi toată discuția)
Constituire cssm Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, Este corect daca intr-o societate cu 110 angajati componenta CSSM este formata din urmatorii membri (3 reprezentanti angajator si 3 reprezentanti ... (vezi toată discuția)
Constituire - cssm AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Unitate cu un numar de aprox. 80 de angajati, ma puteti sfatui putin cum ar trebui sa arate structura CSSM / toti membrii desemnati trebuie ... (vezi toată discuția)