avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament cumparat in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament cumparat in rate

Buna Ziua.
Sunt Daniela si am o rugaminte, sa ma lamuriti daca se poate.
Am divortat in urma cu doi ani si am fost nevoita sa plec in chirie. Fostul sot a ramas in apartamentul nostru. Intentionez sa deschid un proces de partaj. Detinem in comun o masina , bunurile din apartament si apartamentul in sine .Amandoi suntem proprietari cu drepturi egale. Problema e ca apartamentul e cumparat prin banca , in rate. Mai avem 5 ani pana la plata integrala a acestuia. Cum se poate face partajul un acest caz.? Ce pot sa cer in instanta ?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Anandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:09, 15 Septembrie 2019
Unul dintre dvs poate prelua apartamentul și ratele, însă doar cu acordul băncii și dacă îndeplinește condițiile pentru a suporta ratele singur.
Si daca nici unul nu indeplineste conditiile bancii , pt a prelua apartamentul de unu singur ? Si cum ma ajuta asta la partaj ?
Atunci va trebui să așteptați pana după ce apartamentul va fi achitat integral și ipoteca radiată.
Apoi, faceti partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament cu credit ipotecar. ce se va întâmpla dacă doar soțul va plăti ratele după divorț? ydaa ydaa Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: eu si sotul meu am achizitonat un apartament, acum 2 ani , prin credit impotecar, la care platim rate. Anul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort gagione gagione am divortat de fosta sotie.minora a ramas la mine. hotararea este definitiva si irevocabila.am un apartament ipotecat la banca de doi ani de zile si sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)