avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura partaj pentru cavou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura partaj pentru cavou

Buna ziua, ma puteti ajuta in ceea ce priveste partajul unui cavou cu procedura ce trebuie urmata? Practic, se poate stabili de catre instanta sa fie cumparata partea unui mostenitor de celalalt mostenitor sau sa fie pus in vanzare si apoi impartita suma de bani?
Cum se face evaluarea unui cavou, de catre ce institutie, pentru a stabili valoarea bunului?
Cel mai recent răspuns: dserban , utilizator 14:22, 25 Septembrie 2019
Buna ziua,
Cavoul este "ocupat"? Dar cumparat?
Daca da, cel mai bine ar fi sa va intelegeti amiabil, cel putin de dragul celui decedat...
Daca nu este "ocupat"...instanta va stabili ce si cum...
Evaluarea banuiesc ca se va face la valoarea pietei, daca pot spune asa..., in functie de locul unde este situat ( categoria cimitirului), materialul din care este facut ( toate sunt facute din beton dar unele sunt placate cu marmura....).
Oricum...exhumarea se poate face doar in aumite conditii...
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Nu exista drept de proprietate asupra unui loc de veci (in cazul de fata cavou), ci doar drept de concesiune. Mergeti la Parohia sau la Administratia Cimitirelor de care apartine cimitirul in care se afla cavoul, impreuna cu Actul de Concesiune (acolo unde s-a platit in fiecare an taxa de contributie). Cereti o Adeverinta in care sa se specifice valoarea locului de veci, deoarece este necesara la Notariat. Cu aceasta adeverinta si cu Actul de Concesiune, mergeti impreuna cu celalalt mostenitor la Notarul unde dezbateti succesiunea. Acolo, in functie de cum va intelegeti cu celalalt mostenitor, puteti opta amandoi pentru Certificat de Mostenitor in cote egale de 50%, sau puteti solicita Notarului sa faceti un Act de Partaj Voluntar prin care celalalt mostenitor va poate ceda voluntar cota de 50 % a dreptului de concesiune. Cu actele de la notar va intoarceti la Parohia sau la Administratia Cimitirelor de care apartine cimitirul, Acolo vi se va elibera un nou Act de Concesiune pe numele dumneavoastra. Am trecut printr-o situatie similara, si asta a fost procedura Notariala prin care s-a rezolvat.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
maraV, utilizator
Raspunsul anterior este absolut corect,exista practică în care astfel de acțiuni au fost respinse de instanțe ca inadmisibile.
Am discutat cu parintele paroh, starea documentatiei bisericii este foarte proasta si nu mai au actul de concesiune, nici biserica, nici noi. Cum se procedeaza in acest caz?

Referitor la mostenitori, acestia isi pot vinde dreptul de concesiune unul altuia? Daca nu se inteleg asupra mostenirii, acest drept la concesiune poate fi vandut prin licitatie?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Raspunsul anterior este absolut corect,exista practică în care astfel de acțiuni au fost respinse de instanțe ca inadmisibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)
Mostenire loc de veci la cimitirul parohial ortodox hacman hacman Buna ziua Am o intrebare la care incerc sa gasesc un raspuns. Care este procedura legala in cazul in care in urma decesului unui sot, care detinea un loc de ... (vezi toată discuția)