avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructie fosa septica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructie fosa septica

Buna ziua,

Am rugamintea sa mi raspundeti la o intrebare.Am construit o fosa septica din doua bazine de cate 1000 l fiecare,etanse,cu capac de vizitare.
Aceasta se afla la distanta de 8 m de fantana vecinului meu.Acesta m a reclamat ca i poluez apa si o comisie de la mediu s a deplasat la domiciliul si acatalogat constructia ca ilegala. Le am explicat ca aceasta fosa septica este etansa nu se infiltreaza nimic in sol din ea(nu exista scurgeri)
Acestia au spus ca in lege nu exista termenul de ,,etans ,,sau nu si in consecinta este ilegal construita.
Am rugamintea sa mi spuneti daca dansi au sau nu dreptate.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:39, 17 Septembrie 2019
art.27 din Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației
.....
(2) Fântâna trebuie amplasată și construită astfel încât să fie protejată de orice sursă de poluare și să asigure accesibilitatea consumatorilor. Amplasarea fântânilor publice și a fântânilor individuale se face cu respectarea distanței de cel puțin 10 m radial față de orice sursă posibilă de poluare: grajd, cotețe, platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, fose septice vidanjabile, latrine și trebuie să se facă astfel încât să nu afecteze sănătatea populației și mediul.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

art.27 din Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației
.....
(2) Fântâna trebuie amplasată și construită astfel încât să fie protejată de orice sursă de poluare și să asigure accesibilitatea consumatorilor. Amplasarea fântânilor publice și a fântânilor individuale se face cu respectarea distanței de cel puțin 10 m radial față de orice sursă posibilă de poluare: grajd, cotețe, platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, fose septice vidanjabile, latrine și trebuie să se facă astfel încât să nu afecteze sănătatea populației și mediul.

protejată de orice sursă de poluare și să asigure accesibilitatea consumatorilor.

Atat timp cat spuneti ca fosa este etansa din constructie, asa scrie in documentele producatorului...cred ca le puteti cere celor de la mediu sa dovedeasca ca fosa dvs. este o sursa de poluare pentru mediul din jur.
Pe baza asta puteti contesta eventuala amenda...dar nu stiu ce sansa de reusita aveti...mai ales la noi...
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosa, fântână, padoc limite de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Tatăl meu are un teren de 500 m2 fără nici o utilitate și doreste sa își facă: - o fântână pt asa uda copacii - o fosa septica pt ca ... (vezi toată discuția)
Distanta legala între fosa de racordare la scurgere și fantana rody_pinti rody_pinti Bună ziua! M-ar interesa la ce distanta de fântână mea cu apa potabila poate să-și facă vecinul un cămin (o groapa) prin care se leagă la rețeaua ... (vezi toată discuția)
Fosa septica Costy2269 Costy2269 Buna am o fantana in curte si ñu vreau sa o mai folosesc as putea sa o folosesc ca fosa séptica? Va multumesc (vezi toată discuția)