avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajator nu recunoaște orele suplimentare, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajator nu recunoaște orele suplimentare, foarte multe, pe care le-am lucrat. Ce e de făcut?

Buna ziua, am si eu o problema cu fostul angajator, situatia este mai complicata dar incerc sa o expun pe scurt.
Treaba sta in felul urmator, este o firma cu sediul intr o localitate si punctul de lucru in alta localitate.
La inceputul firmei am avut foarte multe ore suplimentare, fostul sef de tura a fost dat afara intre timp.

Actualul sef de la punctul de lucru ne recunoaste orele suplimentare, are un pontaj facut dar acesta este dispus doar sa ne dea liber in schimbul lor. Cei de la sediu nu doresc sa le recunoasca si sa le plateasca legal, din punctul lor de vedere acestea nu exista.
In urma unei plangeri itm acestia au verificat actele de la sediul de lucru si au spus ca in actele verificate la sediul firmei nu exista ore suplimentare.

Dispun in momentul de fata de 2 pontaje, unul facut pe hartie de fostul sef, unul de la actualul sef unde sunt expuse toate orele (acesta a fost primit pe mail de pe adresa oficiala a punctului de lucru).

Ce este de facut mai departe? Problema este ca nu cred ca pot rezolva ceva daca merg in audienta la sediul ITM tinand cont ca nu cei din localitatea unde se afla punctul de lucru s au ocupat de caz.
Ma gandesc ca singura solutie ar fi sa dau firma in judecata, cum se procedeaza in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 20 Octombrie 2019
Am facut o reclamatie itm imediat dupa ce am scris acest post, cei de la itm au ignorat si de aceasta data dovezile atasate, acestia sustin ca angajatorul trebuie sa mi mai plateasca doar zilele de concediu.
Angajatorul refuza sa mi plateasca lichidarea.
Pentru acest caz aveti idee cat ar fi onorariul unui avocat?
Onorariile pot diferi de la un avocat la altul ... pana va alegeti dvs un avocat , puteti sesiza si Inspectia Muncii - for ierarhic superior ITM-ului
[ link extern ]
In cazul in care actionez angajatorul in judecata dar acesta nu are resurse financiare in firma cum imi pot recupera banii?
Se pot executa bunurile imobile sau mobile aflate in proprietatea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salarii eduuard eduuard Pentru a actiona in justitie o persoana juridica pentru neplata salariilor, ce fel de cerere se depune la instanta? In cazul in care persoana juridica este in ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecată Agvil Agvil Buna!Dacă sunt persoana fizica,ce trec la \"motive de drept\"în cererea de chemare în judecată? Nu îmi permit financiar sa angajez un avocat și nu știu ... (vezi toată discuția)
Angajator in ilegalitate? mikehit47 mikehit47 Angajatorul meu este înregistrat ca firma IT in Romania, activează în industria cazinourilor online. Ne obliga sa impersonam persoane de peste hotare pentru ... (vezi toată discuția)