avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O dilema

Buna seara!
Am o dilema pe care,cu amabilitatea dumneavoastra,sper sa mi- o rezolv.
Parintii mei stau la casa,proprietatea,mai exact curtea casei se afla in indiviziune cu o alta persoana.La limita proprietatii,in continuare,se afla un teren,actualmente in posesia primariei,o fosta strada.Strada,nu se mai poate reface cu niciun chip,in aceasta situatie aflandu-se mai multi proprietari de pe strada,proprietari care in majoritate au recurs la metodele normale pentru intrarea in posesie,platind terenul respectiv primariei.Problema la parintii mei,e ca ar vrea sa intre intre in posesia respectivului teren,bineinteles in proportia care li s-ar cuveni,sau in orice alta formula,dar cealalta proprietara se opune acestei actiuni.Nu doreste nici ea sa cumpere,neavand posibilitati materiale,dar se opune.,totusi,nu pentru ca ar incomoda-o in vreun fel aceasta actiune,ci asa pur si simplu,ca nu vrea ea.Am actionat in instanta aceasta persoana,spunandu-mi-se ca aceasta ar fi unica sansa de rezolvare,dar totusi,daca ea nu-si da acordul de buna voie,ar exista vreo sansa sa castigam acest proces,sau ne pierdem vremea?#-o
Multumesc pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: Lorenza , utilizator 23:15, 29 Noiembrie 2009
Ce obiect are actiunea promovata?obl de a face?
Da!
In cauza ,cereti efect unei exp de spec,intrucat cred ca aveti dr sa cump, conf cotei indivize.Nu ati incercat sa iesiti din indiviziune?Pt a nu va mai incurca?Aveti castig de cauza.Succes!
Multumesc pentru raspuns!
.In ceea ce priveste iesirea din indiviziune,nu prea vad cum ar putea fi posibila,datorita amplasarii corpurilor de cladire,accesul catre unele dintre ele,fiind pe un culoar ingust,care nu poate fi impartit in doua.
Faptul ca cealalta coproprietara a terenului nu doreste sa concesioneze bucata de teren aflata in administrarea primariei nu va impiedica cu absolut nimic pe dvs sa faceti cerere de concesionare a terenului invecinat!!

Alte discuții în legătură

Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)
Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol joegrecu joegrecu Buna ziua, O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)
Demolare casa alipita pe calcan LuminitaT LuminitaT Buna seara, Sunt proprietarul unui imobil care are spatele alipit cu imobilul vecinului pe o distanta de peste10m. Vecinul detine o suprafata mare de teren cu ... (vezi toată discuția)