Buna seara!
Am o dilema pe care,cu amabilitatea dumneavoastra,sper sa mi- o rezolv.
Parintii mei stau la casa,proprietatea,mai exact curtea casei se afla in indiviziune cu o alta persoana.La limita proprietatii,in continuare,se afla un teren,actualmente in posesia primariei,o fosta strada.Strada,nu se mai poate reface cu niciun chip,in aceasta situatie aflandu-se mai multi proprietari de pe strada,proprietari care in majoritate au recurs la metodele normale pentru intrarea in posesie,platind terenul respectiv primariei.Problema la parintii mei,e ca ar vrea sa intre intre in posesia respectivului teren,bineinteles in proportia care li s-ar cuveni,sau in orice alta formula,dar cealalta proprietara se opune acestei actiuni.Nu doreste nici ea sa cumpere,neavand posibilitati materiale,dar se opune.,totusi,nu pentru ca ar incomoda-o in vreun fel aceasta actiune,ci asa pur si simplu,ca nu vrea ea.Am actionat in instanta aceasta persoana,spunandu-mi-se ca aceasta ar fi unica sansa de rezolvare,dar totusi,daca ea nu-si da acordul de buna voie,ar exista vreo sansa sa castigam acest proces,sau ne pierdem vremea?#-o
Multumesc pentru atentie!
Cine i-a cerut acordul ? Acordul pentru ce?
Dvs trebuie sa formulati o cerere pentru concesionarea acelui teren la primarie , sa aveti un certificat de urbanism pentru acel teren si sa efectuati un PUD(plan urbanistic de detaliu) cu propunerea de concesionare a terenului in vederea....(in vederea a ceea ce doriti dvs sa faceti pe acel teren: construire, amenajare gradina , etc)
Noi vrem sa-l cumparam,nu sa-l concesionam,si pentru asta ne-am adresat instantei,pentru ca asa am fost sfatuiti,ca asa ar fi procedura.Deocamdata nu vrem sa construim nimic in viitorul apropiat,ci doar sa intram in posesie,pentru ca daca nu,oricine din vecinatate ar putea-o face.