Sunt doua luni de cand societatea a fost debransata abuziv de catre Electrica SA , impotriva careia am depus plangere in instanta pentru solutionare in urgenta dar care se amana pe diferite motive mai mult sau mai putin fondate . Debransarea s-a facut pe fondul unui litigiu intervenit in decembrie 2008 cand am primit mai multe facturi aferente anului 2007 in suma de 48000ron,cu somatie de achitare pentru a nu fi debransata societatea, cu toate ca pana in acel moment eram cu plata facturilor emise catre societate la zi. De la scElectrica SA am fost informata ca dintr-o greseala de calcul , in trei luni din anul 2007??? facturile emise au fost prea mici , consumul societatii fiind mai mare cu 48000ron???(echivalentul consumului societatii /an). Am facut adresa de intampinare, refuzand sa platesc altceva decat factura la zi daca nu-mi dovedesc cum as fi putut sa am un consum atat de mare ceea ce n-au putut demonstra dar a ramas ca voi fi chemata in instanta pentru rezolvarea litigiului. Tot atunci am descoperit ca se platise si o factura in plus de 6300ron pe care au recunoscut pana la urma ca au emis-o din suma in litigiu .N-am fost chemata in instanta ca sa rezolvam problema ???? dar pentru a plati factura la zi am fost nevoita de fiecare data sa fac anticamera cerand aprobare scrisa de la conducere. Asa cum se stie, odata cu schimbarile politice se schimba si directorii de la institutiile strategice ,iar noul director ca sa-si arate eficienta a dat dispozitie ca restaurantul de la sc.Hera com srl sa fie debransat pana la semnarea acordului de plata a sumei in litigiu. De la protectia consumatorului am fost dirijata spre instanta asigurandu-ma ca se rezolva problema in cinci zile(Ordonanta Presidentiala) care s-au transformat in luni si asa cum mi-au zis cei de la electrica , in ani daca societatea mai are cu ce plati procesele.Sunt constienta ca e o gaselnita buna financiar pentru sc Electrica SA sa nu simta criza economica ,dar pentru un IMM care are 9 angajati si datorii la banci careia ilegal i se ia posibilitatea sa functioneze este o tragedie de care nimanui nu-i pasa . Realitatea este mult mai grava decat am scris aici pentru ca din momentul litigiului am inceput sa mai deslusesc cate ceva din sofisticatele facturi emise pentru plata energiei electrice si m-am mai trezit cu o factura platita care mi-a fost recunoscuta dupa ce am prezentat chitanta dar suma din ea nu poate fi justificata de unde vine si nici unde s-a dus chear daca doua ore au cautat sa-i gaseasca justificarea.Intrebarea care mi-o pun este daca s-or fi ,,prostit” cei de la electrica doar in 2009 sau asa au procedat dintotdeauna ca tot nu stie nimeni ce plateste ci numai cat plateste neriscand sa fie debransati? Inteleg ca un IMM nu e un ,,consumator” si nu are decat datorii nu si drepturi, iar cel care l-a infiintat trebuia sa stie sa deosebeasca adevarul de realitate nu sa creada ca are si drepturi??? dar oamenii care sunt legati de el ce vina sau ce drepturi au? Singura solutie pentru a nu fi inghititi de,, marele rechin”este sa iesim (angajati si angajator) la protest pe treptele sc ELECTRICA SA (Buzau) sau la tribunal??? si eventual sa ne aducem si familiile sa se faca daca nu dreptate cel putin locuri de munca pentru cei ce societatea este obligata sa-i disponibilizeze dupa ce doua luni le-a platit salariu degeaba in speranta ca aceasta situatie absurda va fi rezolvata mai ales ca fiind restaurant avea si diferite evenimente programate care nu s-au mai putut onora.
Avand in vedere ca acest IMM nu apartine nici unui partid politic ,in conditiile actuale ce sanse de-a i se face dreptate are????????