avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Va rog dati-mi un raspuns urgent - debransare abuziva
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Va rog dati-mi un raspuns urgent - debransare abuziva

Vreau sa ajut o vecina batrana,care nu se poate descurca singura. desi a platit factura la energie electrica in data de 23.04.2012, in dimineata zilei de astazi au venit cei de la electrica si au debransat-o pe motiv k nu a platit. Le-a aratat chitanta cu care a achitat sfactura respectiva dar cel care a venit sa o debranseze nu a vrut sa ia in calcul acea factura.
am vorbit cu superiorii acestuia da nu au vrut sa ne tina de vorba si ni s-au adresat foarte urat,ba chiar ni s-a inchis telefonul in nasa
. A fost debransata in mod abuziv dar nu poate fi rebransata astazi pe motiv k li se va imputa lor din salariu taxa de rebransare. vreau sa le fac o reclamatie la superiorii de la judet dar nu stiu cum sa o formulez. Va rog dati-mi un raspuns urgen
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:36, 5 Mai 2012
Sa formuleze o plangere impotriva acestei masuri, iar aceasta sa fie depusa la registratura furnizorului de energie electrica. Nu este o formulare tip.
Poate fi astfel:
"Subsemnata ....., domiciliata in loc. ..., str. .... nr. ..., bl...., sc. ... ap. ..., jud. ..., cod client ... (il luati de pe factura de sub adresa locului de consum), NLC ... (este langa cod client), va aduc la cunostinta ca in data de 05.05.2012 la domiciliul meu s-au prezentat angajati ai societatii dvs. care fara a-mi prezenta un inscris sau o notificare in acest sens m-au debransat de la reteaua de energie electrica in conditiile in care in data de 23.04.2012 am platit factura emisa de dvs. cu seria .... nr. ....
Cu toate ca le-am prezentat dovada platii, respectiv chitanta de plata, acestia nu au tinut cont de aceasta dovada si in mod abuziv m-au debransat de la reteaua de energie electrica.
In conditiile in care nu am nici o restanta fata de plata acestui serviciu, am facut si fac dovada la zi a platii serviciului de furnizare a energiei electrice, consider ca s-a facut un abuz asupra mea fiindu-mi incalcate drepturile de consumator.
In consecinta rog dispuneti rebransarea mea la reteaua de energie electrica in timpul cel mai scurt, fara a mi se pretinde vreo taxa de rebransare intrucat nu eu sunt vinovata de aceasta situatie.
Anexez alaturat copie dupa ultima factura primita, precum si copie dupa dovada de plata a acesteia". Data si semnatura.

Nu anexati factura in original sau chitanta de plata, ci copie xerox.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)
Relocare plata factura energie cez dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in ... (vezi toată discuția)