avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... semnatura olografa de pe PC pe hartie cu stylus
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

semnatura olografa de pe PC pe hartie cu stylus

Buna ziua ,
Incerc sa fluentizez completarea actelor la angajare si ma gandeam sa concep un soft dedicat ptr nevoia si activitatea mea prin care angajatul sa completeze un formular cu datele necesare ptr restul formularelor apoi softul sa le aranjeze unde este necesar . Aici va include semnatura care va fi scrisa pe tableta cu un pix electronic (stylus)
Parerile pe care le-am auzit sunt impartite , ca este sau nu legal . Ca doar semnatura olografa este legala ,iar aici lumea se gandeste la semnatura olografa ca ar putea fi scrisa doar in pix/stilou albastru .
Sau cea mai aproape parere care ma poate ajuta a fost ca pot adauga o anexa la regulamentul interior care sa explice lucrul asta si sa fie acceptat - gandul meu este ca este acceptat doar de angajat sa ii folosesc semnatura in acest mod , dar nu neaparat ca acea semnatura printata va fi legala la un eventual control
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:55, 17 Septembrie 2019
ceea ce incercati sa faceti, daca inteleg bine, este o aplicatie de captura a semnaturii olografe. gasiti si de cumparat, impreuna cu manualele corespunzatoare.
trebuie sa fiti atent la urmatoarele chestii:
1.- captura de pe ecranul tactil trebuie facuta cu un program de codificare/ criptare care s-o transforme intr-o semnatura electronica.
2.- daca veti valida si certifica acest program, veti avea o semnatura electronica legala.
3.- daca nu, e doar o jucarie
4.- daca veti tipari aceasta semnatura electronica cu programul de la pct 2 (lucru care se intampla prin decodificarea semnaturii electronice), printul va avea doar o valoare informativa, neputand fi opozabil unei semnaturi electronice.
Fiind vorba despre o activitate de curieri si soferi care vin si pleca zilnic nu cred ca renteaza costul unei semnaturi electronice pentru fiecare angajat in parte . Nu am multe informatii despre aceasta , dar din cate stiu, implica o plimbare la notar ptr fiecare angajat. Ceea ce depaseste enorm costul pe care sunt dispus sa il sacrific pentru timpul economisit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs ati intrebat despre aspectul legal.
daca toti cei care trebuie sa semneze sunt angajatii dvs., puteti stabili proceduri interne de acest fel si puteti implementa orice fel de aplicatii care va sunt utile.
semnaturile insa nu vor putea fi opozabile tertilor, care le vor putea repudia ca neautentice si nu vor putea fi invocate nici in instante, de ex.
neaos vorbind, sunteti stapan la dvs in curte, nu insa si pe strada
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte angajare semnate pe pc si scoase pe hartie Alexoxox Alexoxox Buna ziua , Incerc sa fluentizez completarea actelor la angajare fiind vorba despre o activitate ce implica multi soferi si curieri care vin si pleaca zilnic. ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatorii persoane din strainatate? eudia eudia ONG-ul pe care doresc sa-l infiintez va avea ca membrii fondatori 2 cetateni romani care traiesc in Austria si respectiv Luxemburg. Este in regula daca vom ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie cu semnatura electronica ? Diana Ramona Diana Ramona Buna ziua . Ma lovesc de o speta pe care nu am mai intalnit-o pana in prezent . Un amic a fost sanctionat contraventional ptr lipsa rovinietei , iar PV de ... (vezi toată discuția)