avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte angajare semnate pe PC si scoase pe hartie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte angajare semnate pe PC si scoase pe hartie

Buna ziua ,
Incerc sa fluentizez completarea actelor la angajare fiind vorba despre o activitate ce implica multi soferi si curieri care vin si pleaca zilnic. Ma gandeam sa concep un soft dedicat ptr nevoia si activitatea mea prin care angajatul sa completeze un formular cu datele necesare ptr restul formularelor apoi softul sa le aranjeze unde este necesar . Aici va include semnatura care va fi scrisa pe tableta cu un pix electronic (stylus)
Parerile pe care le-am auzit sunt impartite , ca este sau nu legal . Ca doar semnatura olografa este legala ,iar aici lumea se gandeste la semnatura olografa ca ar putea fi scrisa doar in pix/stilou albastru .
Sau cea mai aproape parere care ma poate ajuta a fost ca pot adauga o anexa la regulamentul interior care sa explice lucrul asta si sa fie acceptat - gandul meu este ca este acceptat doar de angajat sa ii folosesc semnatura in acest mod , dar nu neaparat ca acea semnatura printata va fi legala la un eventual control
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 22 Septembrie 2019
La ce fel de acte va referiti ?
Cerere angajare, demisie, concediu, gdpr... Etc

Cornel Vasile a scris:

La ce fel de acte va referiti ?

In prcactica judiciara , in motivarea unei hotarari judecatoresti - practica judiciara nu constituie izvor de drept - s-a mentionat "... semnătura unei persoane nu poate fi realizată decât prin semnarea efectivă de către o persoană sau reprezentantul acesteia, realizarea impresiunii imaginii semnăturii prin aplicarea unei stampile sau prin imprimarea semnăturii la calculator neputând fi apreciată ca având ca rezultat o semnătură, ci reproducerea unei semnături, putând dealtfel realizată de orice persoană, chiar fără acordul si stiinta persoanei a cărei semnătură este reprodusă. În plus, fată de cerintele Legii nr. 455/2001, înscrisurile în formă electronică poartă o semnătură electronică extinsă, care trebuie să întrunească cerintele art. 4 pct. 3 din acelasi act normativ, ....."
(Tribunalul Comercial Cluj, Decizia civilă nr. 176/2017, www.rolii.ro)

Avand in vedere necesitatea formei scrise ad validitatem a contractului individual de munca, rezulta ca si actele de modificare a acestui contract, unilaterale sau bilaterale, trebuie sa imbrace forma scrisa ad validitatem. In schimb, nu este necesara aceeasi forma pentru actele unilaterale emise de angajator, care au ca scop executarea de catre salariat a obligatiile de serviciu cum ar fi: ordine, dispozitii scrise sau verbale, cu caracter curent si concret. (Ion Traian Stefanescu, Repere concrete rezultate din recenta modificare si completare a Codului muncii, www.juridice.ro, 28 iunie 2011, material preluat din Revista romana de jurisprudenta nr. 2/2011)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura olografa de pe pc pe hartie cu stylus Alexoxox Alexoxox Buna ziua , Incerc sa fluentizez completarea actelor la angajare si ma gandeam sa concep un soft dedicat ptr nevoia si activitatea mea prin care angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract individual de munca siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca incetare contractului individual de munca in perioada de proba, (de 90 zile calendaristice) se poate face doar printr-o ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ca angajat dorel_santi dorel_santi am lucrat intr-o societate in perioada de proba, iar societatea decide prin notificare ca intemeiul art.31, aliniat 3 din legea nr 53/2003-codul muncii sunt ... (vezi toată discuția)