avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-au fost reținute, pe nedrept, plăcuțele și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-au fost reținute, pe nedrept, plăcuțele și certificatul de înmatriculare: transportam niște vecine în mod gratuit. Nu am bani să plătesc amenda, ce mă sfătuiți?

Doresc o parere Am cumparat un Logan gaben care a fost taxi Am inmatriculato pe mine Dimineta ma deplasm de acasa spre Pascani pentru a schimba o planetara Am luat cu mine o vecina batrana cu fica ei Mergeau la un control La jumatea drumului am antalnit MCV rutier Circulam corect Undeva aproape de oras MCV a venit dupa mine insotit de o masina de la pol economica Aveam totul an regula Au spus ca transport persoane fara autorizatie de trnsport Pana sa se lamureaca politistul de la economic ca nu sant taxi cel de la rutiera mia smuls placutele si mia luat certifictul Mia pus amenda 1000ron si 30 zile fara placute Cel de la economic sia dat seama de grseala dar a zis ca nare ce face si mia dat avertisment ca nam autrizatie de transport Am 62 ani nam pensie nam cu ce plati amenda Ce ma sfatuiti sa fac Ms
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 11PMT , utilizator 18:14, 23 Septembrie 2019
Contestatie la procesul verbal in termen de 15 zile, cu certificatul de grefa recuperati numerele.
Mentionati in plangere ca doriti sa anuleze procesul verbal, si ca dovada ca persoanele erau vecinele dvs, recomand o copie de pe buletinele lor sa se observe ca erau vecinii dvs.
Daca vecinele dvs. au declarat la momentul respectiv ca va plateau transportul, politia a procedat conform legii (38/2003).
Daca nu, inseamna ca in plingerea contraventionala pe care o depuneti la judecatorie va trebui sa propuneti ca martori acele persoane pe care le-ati transportat si sa anexati declaratiile lor ca nu ati prestat un serviciu contra cost, prin care sa fi incalcat art. 55 alin 3 litera h, din mai sus mentionata lege:

Art.55
Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni, și se sancționează după cum urmează:
................
3. cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei:
..............................
h)aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, după caz, ale art. 7 alin. (3).
................
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2019
latka, utilizator
Multumesc pentru rspunsuri Am fost la Tribunanl Am vorbit cu un avocat care a facut plagere penala si contestatie la PV Am obtinut certificat de grefa si l/am rugat sa sune la Pol rutiera IASI sa antrebe daca pot recupera placutele si certificatul Au spus ca nui valbil certifictul de grefa de la Tibunal si ca trbuie sa ma prezint la Iasi sa fac contestatie in contencios administrativ si sa astept solutie Nu mai anteleg nimic Avoctul spune sa nu platesc amenda pana nu se termina procesul Eu ma gandesc ca trec cele 15 zile si mai suspend a placutele 6 luni cu legea lor Ce ma sfatuiti sa fac sa platesc acum jumatate din minim sau sa astept Multumesc
Eu te sfatuiesc sa platesti jumatate din minim acum.
Daca pierzi procesul, nu platesti amenda intreaga.
Daca castigi procesul, iti iei banii inapoi, banii pe care ii platesti acum.
Multumesc pentru raspuns Asa o sa fac

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara, de dimineata am avut o intamplare nefericita din care a rezultat suspendarea permisului pe 1 luna de zile. Motivul ar fi fost \" trecerea pe ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se fac contestatii? crina solescu crina solescu aseara am primit 600 ron amenda si 7 puncte de penalizare pentru ca am mers cu proiectoarele aprinse chiar daca afara nu era ceata.mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda rca lameru lameru Am si si eu o problema, daca ma puteti ajuta cu un sfat: Am mers cu masina unui amic si din graba am uitat sa verific actele, prin Gheorgeni ma oprit un ... (vezi toată discuția)