avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in imobil cu politia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in imobil cu politia

buna seara! va rog sa ma ajutati sa iau o hotarare corecta din punct de vedere juridic in ceea ce priveste urmatoarea problema :
Am achizitionat de o luna un apartament cu 4 camere , mi-am indeplinit obilgatiile din punct de vedere contractual iar fostii propretari refuza sa imi predea cheile , desi apartamentul este gol .
Am incercat sa vorbesc cu ei sa ajungem la un consens, dar nu am cu cine . Ma santajeaza sa le mai dau bani pe boxa ce mi-au promis-o verbal la negocierea privind pretul apartamentului.
Au vazut ca nu sunt de acor sa le mai dau nimic, cum era si normal, si acum nu vor sa imi dea cheile. I-am actionat in judecata pentru evacuare si daune , dar termen am in februarie.
Din ce am auzit , daca apartamentul este gol, pot face o solicitare la sectoristul de zona din cadrul politiei sa fie prezent in momentul in care voi intra in apartament cu inca 2 martori.
este o situatie neplacuta, dar nu am alta solutie . In afara de 2 boxe (care nu apar pe contractul de v-c), mi-a mai promis un balcon care l-a folosit dansul timp de 20 ani iar acum l-a cedat unui vecin. Din ce stiu eu , aceste imobile comune ce apartin blocului se impar in functie de cota indiviza a fiecarui proprietar.
Acum , va rog, spuneti-mi daca gresesc , si daca pot intampina dificultati legale in ceea ce priveste accesul cu politia in locuinta mea.
Pot continua cu procesul pentru stabilirea de daune , daca am intrat deja in locuinta? sau isi pierde legalitatea cererea mea?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:59, 29 Noiembrie 2009
In primul rand sectoristul(agentul de politie care raspunde de zona respectiva) nu va accepta sa fie prezent fiindca efectiv actiunea este de natura civila!
In al doilea rand , puteti intra in apartament in prezenta a doi sau mai multi martori intocmind proces verbal cu privire la lucrurile gasite in imobil. Nu puteti fi acuzata de violare de domiciliu deoarece sunteti proprietara apartamentului conform contractului de vanzare-cumparare.
In al treilea rand , procesul poate continua daca doriti daune pentru nefolosirea apartamentului(pentru perioada dintre data la care trebuia sa va fie predata posesia efectiva a apartamentului si data la care ati intrat in apartament)
:offtopic: Daca tot intrati in apartament schimbati in aceeasi zi usa(preferabil sa puneti o usa metalica cu 2 yale):D
Succes!
multumesc de raspuns. deci nu trebuie neaparat sa chem sectoristul . dar daca pana la urma va accepta sa fie prezent e ok? ma gandesc sa nu spuna vechii proprietari ca mai aveau lucruri acolo. si mai au si niste chei aditionale sa imi dea . adica de la interfon . nu stiu cum pot proceda cu boxele care mi le-a promis.
1. Cheile de la interfon le puteti lua si de la administratorul blocului contra cost!
2. Sectoristul nu va veni fiindca este o chestiune civila intrucat practic sunteti proprietara apartamentului. A veni inseamna a participa si asta il poate implica , deci va evita acest lucru , este evident!B-)
3. Daca boxele nu apar in contractul de vanzare cumparare inseamna ca nu v-au fost vandute!Daca insa exista boxe aferente acestui apartament si vecinul care le-a preluat nu detine act de proprietate asupra lor atunci este cu totul o alta problema!
acel bloc este prevazut cu boxe. dar fostul proprietar nu mi-a dat cheile deoarece vrea bani pentru boxa care nu ii apartine. nu stiu cum sa procedez
Nefigurand in acte este clar ca fiecare si-a impartit boxele cum a dorit. Mergeti la administrator si la presedinte si rugati-i sa va indice care boxa "apartine"(impropriu spus) apartamentului dvs ! Astfel o identificati si , in prezenta acelorasi martori o spargeti si schimbati yalele! Intrucat nu exista documente [pe aceste boxe nu veti putea fi niciodata reclamata de catre fostul proprietar al apartamentului. In cazul unei eventuale plangeri la politie ii puteti solicita sa justifice cu documente ca boxa ii apartine! Lucru valabil pentru toti proprietarii din acel imobil!

Alte discuții în legătură

Proprietarul este obligat sa-i dea chiriasului toate cheile de ... diadora.74.sb diadora.74.sb Proprietarul este obligat sa-i dea chiriasului toate cheile de la usa de intrare in apartament? Chiriasul poate schimba (in caz de refuzul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Cum se poate intra intr-un apartament daca nu cunoastem proprietarul? nicusofia nicusofia Buna ziua. M-am lovit de urmatoarea speta: intr-un anumit bloc s-a facut verificarea la gaze si intr-unul dintre apartamente nu se poate intra pentru ca ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a intra in casa nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar apartamentul in care locuia a fost cumparat de fiica mea, anterior ... (vezi toată discuția)