avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare temporara pt proiecte europene
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare temporara pt proiecte europene

Suntem un ONG implicat intr-un consortiu european in proiect de cercetare cu finantare UE (3 ani). Avand personal foarte redus, pentru activitatile din proiect trebuie sa angajam o alta persoana (aceasta avand CIM full time la alt angajator), cu timp partial lucru.
In aceste proiecte, volumul de munca fluctueaza foarte mult: poti avea cateva luni de activitate 8 ore/zi, dar si altele cu zero.
Din cate stiu, posibilitatea de a angaja pe perioade determinate e foarte limitata in Codul Muncii, dupa care trebuie trecut la CIM pe perioada nedeterminata.
Intrebare 1: exista vreo exceptare pentru asemenea proiecte, in sensul de a putea face CIM pt fiecare perioada in care ONG are activitati in proiect, chiar daca e vorba de acelasi angajat?
Intrebare 2: exista posibilitatea legala de a avea, in schimb, un CIM pe 3 ani, cu un salariu lunar fix, reprezentand media salariilor aferente atat perioadelor cu activitate integrala, partiala, sau zero? Sau e musai sa ii dam, ex, luna asta salariul integral, in octombrie nimic, in nov 50%, etc, strict conform volumului lunar al muncii in proiect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 18 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mihai488 a scris:

...
Din cate stiu, posibilitatea de a angaja pe perioade determinate e foarte limitata in Codul Muncii, dupa care trebuie trecut la CIM pe perioada nedeterminata.
...

Este limitata la 3 contracte consecutive ... insa perioada maxima pentru care se poate lucra este de 60 de luni ...1 cim - 36 luni, 2 c.i.m. - 12 luni fiecare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am nelamuriri in privinta urmatoarei situatii: sunt angajata la un liceu, cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, cu carte de ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori daca se poate sa imi spuneti cat timp poate un salariat sa intre in concediu fara plata daca el e angajat la 4h/zi?Va multumesc (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)