Suntem un ONG implicat intr-un consortiu european in proiect de cercetare cu finantare UE (3 ani). Avand personal foarte redus, pentru activitatile din proiect trebuie sa angajam o alta persoana (aceasta avand CIM full time la alt angajator), cu timp partial lucru.
In aceste proiecte, volumul de munca fluctueaza foarte mult: poti avea cateva luni de activitate 8 ore/zi, dar si altele cu zero.
Din cate stiu, posibilitatea de a angaja pe perioade determinate e foarte limitata in Codul Muncii, dupa care trebuie trecut la CIM pe perioada nedeterminata.
Intrebare 1: exista vreo exceptare pentru asemenea proiecte, in sensul de a putea face CIM pt fiecare perioada in care ONG are activitati in proiect, chiar daca e vorba de acelasi angajat?
Intrebare 2: exista posibilitatea legala de a avea, in schimb, un CIM pe 3 ani, cu un salariu lunar fix, reprezentand media salariilor aferente atat perioadelor cu activitate integrala, partiala, sau zero? Sau e musai sa ii dam, ex, luna asta salariul integral, in octombrie nimic, in nov 50%, etc, strict conform volumului lunar al muncii in proiect?
...
Din cate stiu, posibilitatea de a angaja pe perioade determinate e foarte limitata in Codul Muncii, dupa care trebuie trecut la CIM pe perioada nedeterminata.
...
Este limitata la 3 contracte consecutive ... insa perioada maxima pentru care se poate lucra este de 60 de luni ...1 cim - 36 luni, 2 c.i.m. - 12 luni fiecare
Cartea de munca
mirelabandac
Buna ziua. Am nelamuriri in privinta urmatoarei situatii: sunt angajata la un liceu, cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, cu carte de ... (vezi toată discuția)