avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce se intampla in caz de accident cu masina de firma ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce se intampla in caz de accident cu masina de firma si este declarata dauna totala?

Am avut accident cu masina de firma, eu sunt vinovatul pentru acel accident, dovedit de politie si scanctionat cu amenda.
Pentru masinile implicate se va face repararea pe polita de RCA, iar pentru masina companiei mele CASCO.
Inspectorul de la firma de CASCO a declarat-o dauta totala.
Firma unde lucrez imi poate impune mie acoperirea reparatilor sau contravaluarea masinii?
Cel mai recent răspuns: Vldcipri , utilizator 14:43, 18 Septembrie 2019
Buna ziua,

Firma cu care aveti incheiat contractul individual de munca, poate sa va impuna sa platiti dumneavoastra reparatia sau contravaloarea masinii, doar daca in contractul de munca este mentionat acest aspect.

In mod normal, fiecare angajat raspunde de bunurile companiei pe care le foloseste.

Buna ziua,

Acum am citit contractul de munca si nu este specificat nimic despre acest aspect.
Este specificat doar ca angajatorul trebuie sa imi puna la dispozitie toate instrumentele necesare desfasurarii activitatii!

Buna ziua,

Firma cu care aveti incheiat contractul individual de munca, poate sa va impuna sa platiti dumneavoastra reparatia sau contravaloarea masinii, doar daca in contractul de munca este mentionat acest aspect.

In mod normal, fiecare angajat raspunde de bunurile companiei pe care le foloseste.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Activitate pe care o desfasurati presupune utilizarea masinii firmei in mod curent sau a fost o utilizare pentru ziua respectiva?
Firma v-a asigurat conditiile pentru a fi testat de medicul de medicina muncii pentru activitatea de conducator auto?
Ati primit masina cu un proces verbal de predare/primire?
Firma poate sa va solicite plata prejudiciului cauzat in conformitate cu prevederile codului muncii privind raspunderea patrimoniala.
art. 253-259 din codul muncii
[ link extern ]
Am fost testat de medicina muncii, serviciul consta in deplasarea constanta cu masina fiind angajat ca reprezentant comercial. Procesul de predare primire a fost realizat dupa accident.
In acea zi am fost sa scot masina din service iar pe nota de reparatie scria ca mai sunt unele chestii de schimbat dar scria si faptul ca TREBUIE SCHIMBAT INTREGUL SISTEM DE FRANARE ( DISCURI + SABOTI).

Da, este vina mea...dar oare daca masina frana bine nu se putea evita?
De aceea nu as vrea sa fiu penalizat!

Firma v-a asigurat conditiile pentru a fi testat de medicul de medicina muncii pentru activitatea de conducator auto?
Ati primit masina cu un proces verbal de predare/primire?
Firma poate sa va solicite plata prejudiciului cauzat in conformitate cu prevederile codului muncii privind raspunderea patrimoniala.
art. 253-259 din codul muncii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu masina firmei a_geany a_geany Buna ziua, Lucrez la o firma de curierat rapid, in drum spre Sibiu am avut un accident in lant cu masina firmei(am intrat in alta masina a firmei deoarece ... (vezi toată discuția)
Accident masina firma TrayanV TrayanV Buna ziua!!! Am o problema urgenta si nici nu stiam la ce sectie sa postez asa ca am postat aici>Acuma 2 luni am avut un accident cu masina de ... (vezi toată discuția)
Datorie legală sau datorie că aşa vrea firma? ContSters405159 ContSters405159 Bună ziua. Este vorba de prietenul meu care abia s-a angajat de vreo lună şi jumătate şi din păcate a făcut accident cu maşina de la firmă. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)