Am plătit, după decesul tatălui meu, un credit al său asigurat în favoarea băncii, pe care după un timp asigurătorul l-a achitat integral. Cum îmi pot recupera banii?
Bună ziua!
Ma confrunt cu următoarea problema: în anul 2017 tatăl meu a decedat, având un credit la banca asigurat de o polita de asigurare în favoarea băncii. Pentru ca a durat mai mult obținerea cauzei decesului din cauza raportului de autopsie, mai exact un an și 10 luni, pentru ca fusese deschis un dosar penal, într.un final asigurătorul a decis plata integrala a acestui credit de la ziua decesului. Eu timp de 1 an și 10 luni am fost la zi cu plata acestor rate, neintraziind nici măcar 1 singura zi. Astăzi mergând la banca mi s.au oferit documente cu privire la stingerea creanțelor pe care tatăl meu le avea în raport cu banca, deci creditul și conturile aferente cardului de credit au fost acoperite și închise. Cum este firesc, i.am întrebat cum sa procedez pentru recuperarea ratelor pe care eu le.am achitat timp de 1 an și 10 luni. Mi s.a răspuns ca nu știu ce sa îmi spună pentru ca nu au mai întâlnit un astfel de caz. Atunci eu le.am spus ca am consultat avocata și ca vreau sa depun o cerere în acest sens de restituire. De asemenea am întrebat, dacă voi primi răspuns în scris la cererea mea în 30 de zile asa cum prevede legea și mi s.a zis ca voi fi sunat pentru a primi în scris trebuie sa îmi ia banii aferenți transportului prin posta. Întrebarea mea e următoarea cum sa procedez în cazul în care nu vor dori sa îmi restituie banii? Exista șansă să recuperez acești bani doar pe cale judecătorească sau mai exista vreo alta varianta? Va mulțumesc!
Puteti incerca o notificarea oficiala catre banca prin care solicitati restituirea ratelor achitate in plus, in situatia in care nu se conformeaza, doar prin introducerea unei cereri de chemare in judecata.
Asigurare de viata
Dumymarius
Buna ziua.
Am si eu o probleme.Tatal meu a facut un imprumut la banca acum 5-6 ani,Banca respectiva la obligat sa faca o asigurare de viata la o firma \\"X\\" ... (vezi toată discuția)