avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Onorariu avocat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Onorariu avocat

Am avut un proces cu o societate de recuperare pe care l am castigat si mi s au restituit cheltuielile de judecata. Avocatul acum imj cere sa i platesc procent din debitul pentru care m am judecat ( era o datorie prescrisa di 2004) desi am platit deja onorariul pe care mi la cerut initial. Vroiam sa stiu daca este un lucru care se practica pentru ca avocatul initial mi a zis ca o sa vrea un procent din castig eu intelegand ca le va cere despagubiri . Orice sfat e binevenit
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:07, 19 Septembrie 2019
Dacă în contract ați trecut, pe lângă onorariul fix și un onorariu de succes, i-l datorați!
Altminteri, nu!
Verificati contractul de asistenta si reprezentare juridica. In acest contract ar trebui sa existe trecut un procent de X% din suma recuperata. In general, in spetele ce au ca obiect contestatie la executare, nu se percep onorarii de succes. Onorariul se achita integral inainte de finalizarea procesului, tocmai pentru a fi recuperat ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de succes anamariamed anamariamed Buna ziua, Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc un avocat bun, in localitatea mea, pe o anume ramura? catalin2832 catalin2832 Nu am participat niciodata la un proces si nu ma prea ma pricep. As vrea sa va intreb, daca, la un moment dat am o problema si am nevoie de un avocat, cum fac ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)