avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Factura consultanta fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Factura consultanta fonduri europene

Buna ziua. Am apelat la o firma de consultanta pentru un dosar de fonduri europene. Consultatia costa 2000 euro. Am platit 650 euro la depunerea dosarului, iar diferenta 1350 urmand a fi platita dupa aprobarea dosarului si era plata pentru implementarea proiectului. Proiectul ne-a fost aprobat, dar din motive personale a trebuit sa renunțăm, inainte de a semna finantarea cu statul si nici implementarea nu a mai avut loc. Am sunat la firma de consultanta si am anuntat ca renunt la proiect, intreband totodata daca mai trebuie sa fac ceva sau sa platesc ceva si mi s-a spus ca nu, nici macar in scris ca renunt. Ok. Acest fapt s-a intamplat pana in data de 10 iunie. In data de 23 august primesc o factura pe mail pentru implementarea proiectului emisa in data de 09.08 cu data scadenta la 14.08. Wooow... mi-a picat fata, desi mi se pare destul de dubios. Emisa pe 9, termen de achitare 14 si ei o trimit pe 23...... Am luat contractul si am recitit, cu gandul sa ma adresez unui avocat. In contract scrie asa : " in cazul in care clientul decide sa nu continue implementarea proiectului se obliga prin prezentul contract la plata unui onorariu catre consultant in valoare de 1350 euro, intr-un termen de maxim 5 zile lucrătoare , de la momentul în care ar fi trebuit sa demareze implementarea proiectului sau semnarea contractului de Finantare Nerambursabila cu Autoritatea Contractanta." Woooow... !!!!!! Apoi m-a suna foarte revoltat directorul firmei de consultanta,nu mai vorbisem cu el pana atunci, ca mi-a emis factura pentru implementarea proiectului si cand o platesc. Eu i-am explicat respectuos ca am renuntat la proiect, ca am anuntat din iunie si pentru ca nu am beneficiat de implementare nu am de ce sa platesc, ca daca nu ii convine sa ma dea in judecata, avand in vedere ca in contract scrie ca daca renunt la proiect trebuie sa imi emita factura in 5 zile ca sa o platesc, iar ei s-au trezit dupa 3 luni sa imi emita factura si sa mi-o trimita pe mail dupa ce expirase data scadenta! Apoi a inceput sa tipe la mine si sa ma ameninte ca ma taraste prin tribunale pe la Timișoara, pe la Arad, desi atat eu cand si firma suntem din Bucuresti, ca imi arata el mie ca o sa scoata ultimul leu de la mine, ca o sa isi recupereze el toti banii si mi-a trantit telefonul in nas.
Problema mea este: e dubioasa factura trimisa dupa atatea luni si trimisa pe mail dupa data scadenta? Daca nu o platesc si ma da in judecata cine ar avea câștig de cauza? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Leasing jonyyo jonyyo Sunt fericitul titular al unui contract de leasing.(multumesc) In luna oct 2010 isi dau ei sema sa imi factureze o diferenta de tva de la 19 la 24 de procente ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene danabobo danabobo Buna ziua,am urm problema:Am apelat la o firma pentru accesarea de fonduri europene.O data la 3 luni firma imi factureaza servicii de consultanta pe o suma ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin neavalatizat de administrator. am vreo sansa sa recuperze banii? Kaleidoscope Kaleidoscope Buna ziua! Am o problema legata de un bilet la ordin care a fost emis luna trecuta, cu scadenta saptamana aceasta. Incerc sa recuperez banii, inca din Iunie. ... (vezi toată discuția)