avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura recuperare daune materiale si morale pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura recuperare daune materiale si morale pentru un imobil

Am cumparat acum 1 an de zile un apartament intr-un bloc facut de dezvoltator. Problema este ca usa de la intrare este montata gresit, adica suprafata apartamentului nu corespunde cu cea din acte intrucat am un hol mai mic decat trebuie din cauza usii de la intrare.
Vorbind cu domnul de la care am cumparat apartamentul, acesta mi-a zis ca sa mut singur usa, ca e problema mea.
Juridic, pot sa il actionez in instanta? Pe civil sau penal, in baza carui articol? Se pot solicita daune materiale (costul pentru mutarea usii in locul corespunzator) si daune morale pentru aceasta situatie neplacuta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dserban , utilizator 21:13, 19 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul il gasiti primul rand in contractul de vanzare cumparare semnat.
In primul rand din contract sunt trecute datele vanzatorului. La ce va referiti mai exact?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Raspunsul il gasiti primul rand in contractul de vanzare cumparare semnat.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În contract sunt trecute și alte clauze garanție pt vicii, pt evictiune,suprafața apartamentului etc.Astfel de probleme nu se soluționeze cu modele și sfaturi ci mergând la un avocat .
Mulțumesc, dar din diverse motive nu pot merge imediat la un avocat. Mă puteti ajuta cu sfaturi mai detaliate, va rog?

Este vorba de o infracțiune? Sau doar de proces civil? Pe ce temei trebuie formulată acțiunea? Ce articole sunt avute în vedere?

Pot muta eu însumi ușa la distanța corecta si apoi sa solicit daune?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

În contract sunt trecute și alte clauze garanție pt vicii, pt evictiune,suprafața apartamentului etc.Astfel de probleme nu se soluționeze cu modele și sfaturi ci mergând la un avocat .

Formulați fie o acțiune estimatorie, solicitând diminuarea prețului, fie una redhibitorie, solicitând rezoluțiunea contractului!

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu vicii ascunse RenderMan22 RenderMan22 Buna tuturor, Situatia mea si a vecinilor este similara cu topicul de ... (vezi toată discuția)
Autoturism vicii ascunse LgOvMihai LgOvMihai Buna ziua. In data de vineri 6.12.2019 am fost la Cluj pt achizitionarea unui autoturism trecut pe numele sotiei vanzatorului. Masina fusese cumparata de ... (vezi toată discuția)