avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda

Bună as vrea sa știu și eu ce amenda as putea lua dacă am fost prins cu un briceag de 6cm lungime. Ma refer la una penala.
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 16:55, 22 Septembrie 2019
Oferiti ceva amanunte.
In ce conditii ati fost "prins"?
Erati cu el in mana deschis in aproprierea altor personae? Ati amenintat pe cineva? sau il aveati pur si simplu inchis si pastrat intr-o geanta sau in port bagajul autoturismului.
Deci ??
Un coleg a încercat sa fure ceva și pe mn m a băgat gen complice și când nea percheziționat a găsit briceagul.
Nu cred ca briceagul acela poate fi considerat arma alba.
In L.295/2004 la categoria arme albe se vorbeste de lama mai lunga de 15 cm, latimea mai mare de 0,4 cm . In plus cutitul respect ar trebui sa aiba tais pe ambele laturi si pe toata lungimea lamei si deasemenea sa aiba garda.
La dvs nu cred ca se incadreaza in aceste caracteristici iar dvs sper ca nu ati incercat sa-l folositi. Daca il aveati pur si simplu in buzunar si inchis nu cred ca veti avea probleme din cauza lui.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
gigiz, utilizator
Este chestia ca am fost chemat în instanta pentru chestia asta.
Cel mai probabil v-a chemat ptr. tentativa de furt a colegului. Nu ptr. amaratul de briceag.
Aveati briceagul la dvs. pentru ca tocmai il transportati dintr-un loc in altul. Nu in alt scop. Eu asa cred.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinut nevinovat de jandarmi in zilele manifestatiilor din zona universitate snitzel91 snitzel91 Buna ziua, As vrea sa va povestesc ce mi s-a intamplat in urma cu 2 zile. Fusesem la facultatea unde sunt student (Geografie la Universitatea din Bucuresti) ... (vezi toată discuția)
Detinere briceag si spray nato pieptar pieptar Am un briceag de metal de 22 cm.Lama fiind de 12cm. Ce pedeapsa primesc daca mi-l descopera politia cu el afara? (vezi toată discuția)
Limitele legii in ceea ce priveste armele albe nicu543 nicu543 Buna ziua, Va salut. Am obiceiul sa ma plimb des pe munte singur, lucru care poate deveni ocazional periculos. Drept urmare in general am in rucsac mai ... (vezi toată discuția)